prijateljice daruju jedna drugu poklonima

Poklanjanje je radost, ali darovanje šminke nije lak zadatak

Kod pojma lična kozmetika naglasak je na – lična. Zato, ako želite da igrate na sigurno, odaberite dobru četkicu ili dobru crnu maskaru

Svrha poklona je da razveselite primaoca, a poklanjanje je radost, naročito ako pogodite pravi poklon koji će se koristiti.

Da li ste od onih koji planiraju kupovinu poklona cele godine ili u poslednji čas trčite po radnjama tražeći poklone?

Upotrebljivo i kvalitetno

Muškarci često ženama poklanjaju parfeme ili šminku. Ali, muškarci obično biraju šarene palete od kojih iskoristimo tek pokoju senku od svih duginih boja, ili su sve kad ih nanesete na kožu skoro iste sedefaste boje. Poneki padnu na dekoraciju poklona. Svaka čast izuzecima!

Mislim da je uvek bolje kupiti jednu dobru crnu maskaru umesto velikih paleta. Možda možete da im pomognete nekim naznakama, kad to nije previše očigledno.

Radije poklonite nešto što vam je poznato i što koristite, nego proizvod koji je nepoznat i vama i osobi koju želite da obradujete

Kada kao žena kupujete poklon ženi, nađite vremena za razmišljanje i planiranje. Ako se odlučite za šminku ili proizvod za negu, kupite nešto što je stvarno upotrebljivo.

Proizvođači se potrude da za praznike spreme paketiće svojih proizvoda, koji su nekad vrlo primamljivi i teško im je odoleti. Pristalica sam da svaki od proizvoda treba probati i kupiti pojedinačno. Što ne važi za negu i preparate koje nanosimo na celo lice (tenovi, puderi, prajmeri), gde se različiti proizvodi dopunjuju.

Kad kupujete šminku na poklon, razmislite da li kvalitet odgovara ženi kojoj darujete. Nekome ko nosi dijamantski nakit ne možete pokloniti srebrni filigranski nakit.

I boja je važna

Kod pojma lična kozmetika naglasak je na – lična. Zato, ako niste sigurni da možete pravilno da izaberete, a baš želite da poklonite nešto od šminke, odaberite dobru četkicu!

Čak i mali i skup poklon nije uspešan ako je pogrešan

Pored četkica, mislim da najmanje možemo da pogrešimo ako za poklon izaberemo dobru crnu maskaru, jako pigmentisane mat senke u crnoj, braon, bež i kajsija boji, ruž ili gloss prirodne sveže nijanse, proizvode za iscrtavanje obrva…

Ne brinite ako je vaš poklon mali, što se možda ne vidi koliko ste ga puno platili, mislim da sve znamo da su to skupe stvari. S druge strane, poklon ne mora da bude skup da bi bio pravi.

Molim vas, obratite pažnju kako ćete zapakovati poklon. Lepim pakovanjem dižemo vrednost poklona. Možete zamoliti u prodavnici da vam zamotaju poklon ili dati lični pečat i pokazati kreativnost, ali lep omot svakako je obavezan, a uloženi trud i vreme se isplate!

Poklon mora lepo da se zapakuje, a ako to činite sami, možete da date lični pečat i pokažete kreativnost

Ukoliko niste sigurne da li bi neki proizvod odgovarao osobi za koju birate poklon, pogotovu ako je u pitanju proizvod za koji ne znate da ga već koristi, ovo može da bude prilika da nekome poklonite nešto čime ste vi veoma zadovoljni, kao neki vid preporuke.

Radije poklonite nešto što vam je poznato i što i vi rado koristite, nego proizvod koji je nepoznat i vama i osobi kojoj poklanjate. Naravno, uzmite u obzir da boja odgovara onome kome poklanjate.

Nemojte zaboraviti i da ono što je vama možda idealan proizvod, nekom drugom možda neće odgovarati.

Poklanjanje proizvoda za negu i lične kozmetike veoma je osetljivo, i ako niste u potpunosti sigurne, razmislite da li je to prava ideja.

Čak i mali i skup poklon nije uspešan ako je pogrešan.