Pet saveta da muškarac uspori gubitak kose i reši se peruti | To sam ja

Pet saveta da muškarac uspori gubitak kose i reši se peruti

Gubitak kose je problem koji pogađa čak polovinu muškaraca posle pedesete godine. Najčešće je nasledan i poznat kao androgena alopecija. Nekoliko jednostavnih saveta doprineće rešenju problema.

Ukoliko je baka unuku pričala da će stalno nošenje kape uzrokovati ćelavost, pogrešila je. Gubitak kose je problem koji pogađa čak polovinu muškaraca posle pedesete godine. Najčešće je nasledan i poznat kao androgena alopecija. Ali, nema pravila u godinama kada se javlja, pa možemo sresti i muškarce u ranim tridesetim koji počinju da se bore protiv gubitka kose. Pored nasleđa, višak testosterona kod jačeg pola utiče na opadanje kose, pa će muškarac u ogledalu najpre primetiti da gubi kosu na temenu, a potom i sa strane.

Opadanje kose | To sam ja

Ukoliko na to dodamo i problem kože glave i svrab, a potom i perut, onda dolazimo i do estetskog problema koji nijedan muškarac ne želi da vidi.

Istraživanja su pokazala da muškarci koji unose nikotin imaju veće šanse za gubitak kose nego oni koji se klone duvana

Neke od dama će reći da su muškarci bez kose muževniji, a neke da im se dopada prolazak prstima kroz njegovu gustu kosu, ali jedno je sigurno, ni ona, a ni on neće želeti da perut krasi njegovo rame. Perut izaziva i opadanje kose, pa je neophodno ovaj dvojac lečiti istovremeno.

Ali hajde da ne pripisujemo baš sve nasleđu, već i današnjem brzom tempu života…

Nekoliko jednostavnih saveta može doprineti sprečavanju gubitka kose kod muškaraca.

Zdrava kosa | To sam ja

Prestati sa pušenjem cigareta

Istraživanja su pokazala da muškarci koji unose nikotin imaju veće šanse za gubitak kose nego oni koji se klone duvana.

Nedostatak vitamina B i cinka smatraju se čestim uzrokom peruti

Masaža

Masiranje temena utiče na stimulisanje folikula dlake. Korišćenjem losiona usporiće se gubitak kose i pospešiće se rast nove. Preporučujemo nemački brend i njihov Alpecin kofeinski losion koji poboljšava strukturu dlake. Između ostalih aktivnih sastojaka, sadrži i kofein koji aktivira koren dlake. Dovoljno je jednom dnevno naneti losion na kožu glave, nežno umasirati i ne ispirati.

Alpecin kofeinski losion (Caffeine Liquid) | To sam ja

Smanjiti stres

Stres je okidač za mnoge probleme, pa i za opadanje kose. Brzi hod ili trčanje, teretana, razgovor s prijateljem ili psihologom, slušanje muzike ili gledanje filmova može dosta da pomogne. Verujemo da ponekad možeš i odgledati utakmicu s njim, zar ne?

Kosa bez peruti | To sam ja

Izbalansirana ishrana

Izbegavanje brze hrane, dnevni meni bogat voćem i povrćem, belim mesom i ribom, uz adekvatan unos vode, uticaće pozitivno i na kosu i na kožu glave. Nedostatak vitamina B i cinka smatraju se čestim uzrokom peruti. Stoga je upravo cink sastojak kvalitetnih šampona za kosu.

Muškarci vole praktičnost i da sa jednim šamponom pokriju više nedostataka

Koristiti odgovarajući šampon

Muškarci vole praktičnost i da sa jednim šamponom pokriju više nedostataka.

Pomislite samo na osmeh na njegovom licu kada sazna da neće samo njegov automobil uživati u hibridnoj tehnologiji, već i kosa.

Alpecin Hibridni kofeinski šampon je dvojna tehnologija koja kombinuje hidrataciju i kofein kao gorivo za kosu, hidrira suvu kožu glave, eliminiše perut i sprečava njeno opadanje.

Namenjen je za svakodnevnu upotrebu i dovoljno je da samo dva minuta odstoji, te se temeljno ispere. Razvijen u kompaniji Dr.Wolff, Alpecin šampon omogućava da se već nakon dva minuta od primene njegov glavni sastojak kofein detektuje u epidermisu i narednih 24 sata ostane prisutan na mestu dejstva.

Alpecin Hibridni kofeinski šampon (Caffeine Shampoo) | To sam ja

Za opadanje kose najčešće je odgovoran nasledni faktor, ali prevencija će znatno doprineti boljitku

Za opadanje kose najčešće je odgovoran nasledni faktor, ali prevencija će znatno doprineti boljitku. Upotrebom pravog šampona, njegovo rame će krasiti samo tvoj zagrljaj i otisak crvenog ruža, ali ne i perut.