žena drži bocu parfema

Parfemi za kosu – erotični oreol ženstvenosti

Parfem dizajniran za kosu sadrži sastojke za negu i deluje poput mirisnog oreola koji može da nam promeni dan

Svi mirisi se „lepe” za kosu – ovaj efekat ne ide nam u prilog dok poslujemo po kuhinji, ali od kad su se pojavili parfemi dizajnirani specijalno za kosu, postaje veoma zanimljiv.

Poznata je čarolija koju stvara omiljeni parfem raspršen po kosi, završni dašak zavodljivosti pred izalzak. Uostalom, nije li sjajna kosa i neodoljiva frizura važan saveznik elegancije i ženstvenosti.

Miris se na taj način priljubi uz stotinu hiljada lelujavih vlasi, koliko ih prosečno ima oko našeg lica, ostavljajući u senci standardno nanošenje par kapi parfema na nekoliko centimetara kože ispod koje se oseća puls. Kosa nam na ovoj „tehnici” nije bila zahvalna, ali to se promenilo s lansiranjem parfema za kosu koji osim mirisa sadrže i sastojke za negu. Zahvaljujući njima, ovaj pomalo arhaični gest, koji oživljava ideju o prefinjenosti, pa i zavođenju, ponovo je postao veoma šik, ali i deo redovne rutine.

Parfemom za kosu možemo da zamenimo klasični koji nanosimo svakodnevno, ili možemo da ih kombinujemo

Čudo iz boce

Klasični mirisi u spreju koje nanosimo na kožu često sadrže alkohol u određenom procentu, koji može da isušuje kosu. Ona zbog toga postaje gruba, puca i teško se raščešljava.

S druge strane, parfemi za kosu imaju sastojke koji štite, hrane i neguju vlasi, a neki od njih dizajnirani su čak s posebnom namenom. Na primer, da štite od UV zračenja ili spreče da nam se kosa „naelektriše”. Uz to, oni su odlični saveznici u borbi protiv mirisa roštilja, spas kad pravo iz teretane moramo da odemo na sastanak ili zbog obaveza preskočimo tajming za pranje kose. Oni su naše čudo iz boce kada vikend provodimo u oblasti s tvrdom vodom ili loše osušimo gustu „grivu”.

Kad biramo parfem za kosu vodimo se, naravno, željama i čulom mirisa. Međutim, da bismo ispunili očekivanja, neophodno je da vodimo računa o sastojcima za negu, kao i da ih uskladimo s mirisnim notama drugih preparata koje nanosimo. Parfemi za kosu pojedinih renomiranih svetskih brendova su varijanta kultnih mirisa.

Uz parfeme za kosu jastučnice će nam nesumnjivo zanosno mirisati

Kompliment s distance

Ove novitete iz naših kozmetičkih torbica raspršujemo nakon češljanja, sa udaljenosti od dvadesetak centimetara, na suvu opranu kosu ili između dva pranja, a ako ne sadrže puno ulja možda bi i naše zimske kapice podnele jedan tanušni mirisni „zrak”. Jastučnice će nam i bez slične intervencije zanosno mirisati.

Parfemom za kosu možemo da zamenimo onaj klasični koji nanosimo svakodnevno, ili možemo da ih kombinujemo, tragajući za raskošnijim mirisom. Međutim, uzevši u obzir da su parfemi za kosu dugotrajniji ili bolje rečeno stabilniji od onih koje nanosimo na telo, iako deluju blaže, prilikom nanošenja treba imati meru, da se mirisni oblak ne pretvori u pratioca koji guši.

Neki od parfema za kosu štite od UV zračenja ili sprečavaju da nam se kosa „naelektriše”

Bez obzira na to da li volimo da nosimo miris od glave do pete ili uživamo u delikatnim notama koje se oslobađaju dok se kosa pomera, parfem je naš nežan potpis u kome bi trebalo da uživamo i mi, i ljudi oko nas.

Sad kad ne možemo da se zagrlimo, kompliment s distance da sjajno mirišemo može da promeni energiju našeg dana, baš kao i čudesni parfem – svejedno da li je klasičan ili dizajniran za kosu.