Od maksi-suknje do maksi-torbe – trendovi za proleće/leto 2022.

Od maksi-suknje do maksi-torbe – trendovi za proleće/leto 2022.

Istražujemo za vas koje siluete i modni dodaci se najbolje uklapaju uz snažne i vesele boje

Već smo pisali o trendovima za nastupajuću sezonu kada su boje u pitanju. To je uvek prva tačka od koje polaze i dizajneri, ali i mi kao potrošači. Kada smo utvrdili koje nas palete boja očekuju, a ove godine će biti snažno i veselo, vreme je da vidimo koje su to siluete i modni dodaci koji će se najbolje uklapati uz taj kolorit.

Bilo da se radi o pisti, fotografijama poznatih ličnosti sa crvenog tepiha ili poznatih ličnosti u privatnom životu, praćenje modnih trendova za proleće 2022. može biti zastrašujuće ako nemate pravu formulu koju biste sledili. Davno su prošli dani stručnjaka koji, iz prvog reda na modnim revijama, predviđaju trendove i određuju šta će biti in – umesto toga, influenseri i obični ljudi imaju jednak uticaj kao i velika dizajnerska imena kada je u pitanju postavljanje stilskog tona za sezonu. Za vas smo malo istraživali i mozgali, i pred vama su neki zaključci do kojih smo došli.

Geometrija u setu

Počnite sa platformama. Taman kada ste pomislili da ste im videli leđa i da ih barem neko vreme neće biti na modnom nebu, one su se vratile jače nego ikada i to na bukvalno svakom tipu obuće koji zamislite. Bilo da se radi o klompama, patikama, čizmama ili sandalama, čini se da je svaki brend i dizajner napravio svoju vlastitu modernu verziju ovog dodatka.

Geometrija u setu je nešto što je sasvim delikatna naznaka trenda koji će verovatno zaživeti tek u nekom narednom periodu. Međutim, ako ste dovoljno hrabri da budete pioniri na ulicama svoga grada, ovo je ideja za vas. Da li zato što je jedan deo naše realnosti bio neko vreme vezan za pidžame kao odevni predmet ili nekog drugog razloga, ali pokazalo se da donji i gornji deo u istom dezenu mogu biti praktični i proživljavaju svojevrsnu renesansu.

Počnite sa platformama, bilo da se radi o klompama, patikama, čizmama ili sandalama

Odela sa suknjom, koja su bila specijalnost kuće Šanel, ovog proleća postala su deo ponude brojnih modnih kuća. U korist teme modne održivosti, možda ćete poželeti da se poigrate sa svojim ili, ako pripadate nešto mlađim generacijama, maminim kompletom iz 1980-tih. Uz malo mašte i vešte ruke krojačice ovi komadi mogu lako dobiti izgled koji je prikladan trećoj dekadi našeg veka.

Maksi-suknje su se vratile i mi kažemo – dobro došle. Duge suknje su savršen prelazni odevni predmet za proleće – održavaju noge toplim, bez žrtvovanja udobnosti u uskim pantalonama. Iako je to često osnovni predmet u vašem ormaru, dolazak ovog proleća omogućiće vam više slobode za zabavu s maksi-suknjama: neka budu asimetrične, metalik, dezenirane ili nabrane (ili sve gore navedeno).

Mantil u holivudskom stilu

Ne postoji ništa što jasnije najavljuje proleće od klasičnog i večitog mantila. Možete računati da će se ovaj element ormara vratiti punom snagom svake godine kada temperature počnu da rastu. Pozajmite malo stila za svoj prolećni izgled od zvezda crno-belih filmova četrdesetih i ponesite ih na način zlatnog Holivuda. Sa dubokom faltom ili ravan, mantil će učiniti da vaš svakodnevni autfit deluje šik.

Donji i gornji deo u istom dezenu mogu biti praktični i proživljavaju svojevrsnu renesansu

Zatim su tu i pruge, ali ozbiljne pruge koje donose posebnu optičku igru. Ovoga puta široke i u pokretu u blok bojama sezone. Izgledaju veselo i razigrano, ipak – oprezno sa njima. Koliko god nam bile privlačne, one nisu poželjne na svakoj figuri. Ako im ipak ne možete odoleti, predlažemo vam da ih strateški rasporedite na mesta gde će biti akcenat, a ne nosioci vašeg autfita.

Na kraju ili na početku, tu je najzanimljiviji detalj u 2022, barem po našem mišljenju. Velike torbe su stigle nakon mikrotašni koje su obeležile prethodne dve godine kada se minimalno izlazilo iz kuće.

Odela sa suknjom, koja su bila specijalnost kuće Šanel, ovog proleća postala su deo ponude brojnih modnih kuća

Ovog proleća u vaš dnevni prtljag moći će da stane mnogo više od maske i karmina. Prolećni trend modnih dodataka deluje gotovo kao revolt u odnosu na sitne torbe koje su dominirale crvenim tepisima tokom 2019. i 2020. Ako divovska kožna skladišta u pokretu nisu vaš izbor, uvek se možete pridružiti vojsci ratnika sa velikom platnenom torbom.