obojene obrve

Obojene obrve i trepavice za leto bez šminke

Pre leta, uvek preporučujem da se obrve i trepavice oboje, naročito ženama koje će leto provesti sa manje ili nimalo šminke

Obrve i trepavice su površine koje nam pokrivenošću dlačicama određuju dve veoma bitne karakterne crte. Da bismo izgledale mlađe, često preteramo sa intenzitetom.

To nije problem kad se radi o tehnikama koje nisu trajne, ali je kod tetoviranja situacija za popravke teža.

Pre leta, uvek preporučujem da se obrve i trepavice oboje, naročito ženama koje će leto provesti sa manje ili nimalo šminke.

Boje za obrve i trepavice mogu biti: crna, različite smeđe nijanse, antracit siva, teget crna…

To možete najlakše da uradite kod kozmetičara, a ako ste dovoljno spretne, možete i same. Potrebno je da imate boje i razvijač koji su namenjeni baš za obrve i trepavice.

Boje za obrve mogu biti: crna, različite smeđe nijanse, antracit siva, teget crna. Uz boju vam treba razvijač; možete da potražite i silikonske ili papirne podmetače za ispod oka koji će sprečiti da se boja prelije na kožu ispod oka.

U nekim pakovanjima postoji i aplikator za boju, a možete koristiti i vatirane štapiće ili spoolie četkicu (to je ona za maskaru). Okolinu oka, pre nanošenja boje, namažite nekom masnijom kremom, za dodatnu zaštitu od preslikavanja boje.

Okolinu oka, pre nanošenja boje, namažite nekom masnijom kremom, za dodatnu zaštitu od preslikavanja boje

Na trepavicama možete koristiti crnu boju čak i ako ste izrazita plavuša ili puštate sedu kosu. Za obrve ipak odaberite nešto manje intenzivne boje. Prejake obrve vas mogu učiniti grubim, starijim ili namrgođenim. Nemojte birati pretamne boje, naročito ako se svakodnevno ne šminkate baš jako.

Uklopite boju obrva sa bojom kose i imajte na umu da dlačice obrva mnogo brže primaju boju nego kosa. Zato pratite uputstva proizvođača. Ako ipak za obrve koristite boju za kosu, skratite vreme farbanja: bolje da se farbate dva puta nego da završite sa pogrešnom ili prejakom bojom koju je teško popraviti.

Na trepavicama možete koristiti crnu boju čak i ako ste izrazita plavuša ili puštate sedu kosu

Uklopite boju obrva sa bojom kose i imajte na umu da dlačice obrva mnogo brže primaju boju nego kosa

Ako poželite jači efekat, uvek možete da odete na tetoviranje obrva.

Uživajte u letu bez previše šminkanja!