Ženska frizura

Nova boja kose – novo poglavlje

Ako odlučite da promenite boju kose, razmišljajte i o pratećim promenama koje će zaokružiti novi izgled

Da li razmišljate o promeni boje kose? Promene su super i daju nam novi polet, dobijamo dodatnu volju za ulepšavanjem. Sve su to pozitivni podsticaji za veće promene našeg izgleda. Slično je i sa drastičnim skraćivanjem kose, ali postoji jedan bitan detalj kojeg treba da budemo svesne.

Promene su super i daju nam novi polet, dobijamo dodatnu volju za ulepšavanjem

Jednom u životu sam drastično promenila boju kose. Iz plave u crveno. Isprva mi je bilo interesantno i svidela mi se promena. Nakon početnog oduševljenja, učinilo mi se da nemam dovoljno garderobe uz moju crvenu kosu. Izgledalo je da neki komadi odeće ne idu sa novom bojom kose. Takođe, promenila sam način šminkanja i paletu boja koja je bila previše blaga za intenzivni crveni okvir kose oko lica.

Ako odlučite da promenite boju kose, razmišljajte i o pratećim promenama koje će zaokružiti novi izgled. Moguće je, na primer, da će vam trebati i dodatni preparati za negu kose. Svakako je sigurnija varijanta, kad želite da promenite boju, da probate periku u željenoj boji. To je malo problematično, jer prodavci perika ne žele da ih mušterije isprobavaju, ali možete bar da je prislonite uz lice kako biste videle kako vam i da li vam ta boja stoji.

Nekad je bolji izbor da se ne farba u jednoj boji, nego bar u dve

Još jedna sugestija. Svaka boja ima mnogo nijansi, bitno je izabrati pravu, onu koja odgovara vašem prirodnom tenu. Stručni frizer će vam pomoći da izaberete pravu nijansu. Nekad je bolji izbor da se ne farba u jednoj boji, nego bar u dve. Taj proces je malo skuplji i duže traje, ali je efekat neuporedivo bolji, a izgled prirodniji. Tako pokrivate i širu paletu boja garderobe koja se uklapa uz novu boju kose. Ipak, najbitnije je da boja kose „ide” uz lice i boju kože.

Ako vam je prirodna boja kose tamnija, frizer će morati prvo da depigmentiše kosu. Uvek je lakše preći iz svetlije boje u tamniju, nego obrnuto.

Na kraju, kosa raste, pa ako nikako ne možete da se naviknete na novu boju, vratite se staroj. Samo se posavetujte sa frizerom o tome kad je bezbedno da se ponovo farbate i da li vaša kosa to može da izdrži.