kosa i oci

Na istoj talasnoj dužini sa frizerom

Dobar frizer želi da iz njegovog salona izađemo srećni. Ako hoćemo lokne, treba da ih tražimo, a kad nismo zadovoljni, možemo to da kažemo kad iza našeg potiljka postavi ogledalo i upitno nas pogleda

Ako u frizerske salone ulazimo sa velikim očekivanjima, a stalno izlazimo sa drugačijom frizurom od one koju smo zamislili, vreme je za radikalni rez.

Frizeri mogu od nas da naprave „drugu ženu”, ali pošto nisu čarobnjaci koji čitaju misli, možemo da im pomognemo da lakše dešifruju naše želje.

Različito viđenje dužine

Kada je reč o šiškama – tu ćemo se najteže razumeti. Za frizera to je sloj kose na čelu, precizno ošišan, dok mi imamo mnogo šire vidike

Fotografija sa interneta koju pokažemo frizeru govori više od hiljadu reči. Ukoliko dodamo koliko vremena smo spremni da posvetimo kosi, da li se feniramo i da li znamo da baratamo četkom, koje preparate koristimo, on će pokušati da stvori izgled koji želimo. Osim slika trendi frizura koje nose zvezde, nije loše pokazati i svoje fotografije sa frizurama koje smo voleli.

Frizeru neće biti od pomoći škrta objašnjenja – kraće ili duže. Naše viđenje dužine ne mora da se poklapa sa njegovim. Najčešće, naša verzija kratke frizure doseže do dna vrata, a za frizera kratka je iznad uha, dok se srednja dužina završava na ramenima. Možda ćemo se bolje razumeti ako kosu merimo centimetrima, napomenemo gde je razdeljak i naglasimo šta nikako ne želimo da nosimo na glavi narednih nedelja.

Ukoliko zamolimo frizera da od nas napravi plavušu, uglavnom želimo platinaste, pepeljaste ili zlatne vlasi, međutim, za njega plava boja kose obuhvata širi spektar i ide sve do svetlosmeđe. Kada je reč o šiškama – tu ćemo se najteže razumeti.

Za frizera to je sloj kose na čelu, precizno ošišan, dok mi imamo mnogo šire vidike i najčešće mislimo na nestašni pramen sa leve ili desne strane lica. Ako želimo šiške, trebalo bi da znamo da postoje desetine različitih tipova i da frizeru treba da opišemo željeni oblik, dužinu i debljinu.

Frizura nije haljina

Većina frizera na prvi pogled i dodir zna sve o kvalitetu naše kose, ali to nas ne sprečava da objasnimo koliko se brzo masti ili kovrdža čim padnu tri kapi kiše. Pošto frizura ne može da se isproba kao haljina, od njih možemo da tražimo da nam postepeno skraćuju kosu, kao i savete koja forma odgovara našem obliku lica.

Beskrajno dugi telefonski razgovori, dok se frizer vrti oko nas, ne doprinose uspostavljanju poverenja

Nije loše da budemo na istoj talasnoj dužini sa frizerom. To se postiže ćaskanjem, a ne beskrajno dugim telefonskim razgovorima dok se on vrti oko nas. Frizeri vole da dele svoje znanje, pa će tokom prve posete njihovom salonu pitanja o nezi kose stvoriti dozu poverenja.

Niko ne želi da se zbog njega frizeru diže kosa na glavi. Na sreću, frizeri više vole pričalice, nego one koji ne kažu ništa. Ako nam se učini da makaze idu u pogrešnom pravcu ili se dogode druge nepredviđene stvari, dobar frizer će razumeti iskrenu, taktičnu reakciju i odmah popraviti „grešku”.

Pošto frizeri nisu čarobnjaci koji čitaju misli, možemo da im pomognemo da lakše dešifruju naše želje

Poput nas, frizer želi da iz salona izađemo srećni. Ako želimo lokne, treba da ih tražimo, a ako nismo zadovoljni, možemo to da kažemo kada iza našeg potiljka postavi ogledalo i upitno nas pogleda.