zenske noge

Nega i šminka nogu

Kako se bliži leto, tako postaje bitno kako noge izgledaju, od stopala do vrha. Šta da radimo, dok ne osunčamo noge bar malo, kako se ne bi videle mrežice kapilara

Noge uglavnom posmatramo samo sa estetskog stanovišta, sve dok nas ne zabole ili nam se ne pojavi neki problem. Kako se bliži leto, tako postaje bitno kako noge izgledaju, od stopala do vrha.

Hidriranje kože, depilacija, nega noktiju i stopala trebalo bi da bude naša rutina i preko zime.

Lak na noktima delimično će skrenuti pažnju sa kapilara, ali šta da radimo, dok ne osunčamo noge bar malo, kako se tamne, modrocrvene mrežice ne bi toliko videle?

Pre pokazivanja nogu možete da koristite samopotamnjivač, koji morate nanositi nekoliko dana unapred

Samopotamnjivanje

Jedno rešenje je da pre pokazivanja nogu koristite samopotamnjivač, koji morate nanositi nekoliko dana unapred. Veoma je važno da ga svaki put namažete na hidriranu kožu, što će pomoći da ga nanesete jednakomerno.

Losion sa bronzerom

Drugo rešenje je da nanesete losion za telo sa bronzerom. Hidratantni losion ne pokriva nepravilnosti u boji kože, ali transparentnim tamnijim tonom i sedefom može se malo ublažiti razlika u boji, što može da pomogne kod manje primetnih nepravilnosti u boji.

Tenovi za noge su jako pigmentisani i pokrivaju nepravilnosti na nogama

Tenovi za telo

Takođe, možete da koristite i jedan od tenova za noge. Takvi tenovi su jako pigmentisani i pokrivaju neželjene mrežice na nogama. Ako su u pitanju vene, i dalje će se videti trodimenzionalna ispupčenja koja ne možemo pokriti šminkom.

Najbolje je takvim tenovima namazati cele noge. Opet je lakše razmazivati ten na hidriranu kožu nego na isušenu, a tako će se i lepše i duže održati. Nakon osnovnog nanosa dodatno se natapka ten, prstima ili sunđerom, na mesta gde se eventualno još provide kapilari.

Tenovi pokrivaju sve nepravilnosti u boji kože, ali je za prirodan izgled potrebno da nanos bude jednakomeran i da prilikom stavljanja novog nanosa izuzetno pazimo na ivice dodatnog utapkavanja. Tenovi za telo obično se osuše za nekoliko minuta i nakon toga možemo obući haljinu bez straha da će se ten preslikati na tkaninu.

Posebna pažnja mora da se posveti odabiru boje. Noge i ruke morale bi biti u istoj nijansi

Svejedno, predlažem da napravite mali test, kako biste bile sigurne. Naročito ako imate nameru da obučete belu haljinu.

Dobar stari trik

Posebna pažnja mora da se posveti odabiru boje. Noge i ruke morale bi biti u istoj nijansi. Računajte i na eventualno potamnjivanje na suncu, ako unapred kupujete ten za neku posebnu priliku. Ako su vam noge nezaštićene na suncu, brzo će potamneti, i onda vam boja koju ste možda kupile pre mesec dana – neće odgovarati.

Svakako nalakirajte nokte na nogama – to je dobar stari trik za skretanje pažnje sa problema, koji uvek pomogne.