NOVE TAŠTE OD MILION DOLARA O KOJIMA ZETOVI NE PRIČAJU VICEVE

Tašte od milion dolara o kojima zetovi ne pričaju viceve

One su Barija Alamudin, Karol Midlton, Ana Vintur, Dorija Ragland

Vicevi o taštama oduvek su bili pravi primer neukusa, a otkako su bebi-bumerke, a naročito pripadnice X generacije, ušle u fazu tašti, vicevi na njihov račun su totalno out. Izgubili su poentu!

Logiku domaće „domišljatosti” o ćerki kao kopiji majke (na engleskom mini me) osporava čak i sveznajući sajt Vukajlija zajedljivim pitanjem: „Zašto bi, pobogu, neko želeo dve tašte?” Zato što stvarno nije bilo šanse da naslednice dominantnih i uspešnih žena ne postanu predmet interesovanja najpoželjnijih svetskih mladoženja.

Otkako su bebi-bumerke, a naročito pripadnice X generacije ušle u fazu tašti, vicevi na njihov račun su totalno out

taste, zet sa majkom
Franka Soconi i Frančesko Karocini

© Matteo Chinellato / Shutterstock.com

Šta je zajedničko Džordžu Kluniju, prinčevima Vilijamu i Hariju i Frančesku Karociniju, sinu pokojne Franke Soconi?

Sva četvorica imaju prvorazredne saputnice po svojoj meri i ukusu, a tek njihove majke, dakle tašte, izuzetne su, moćne i neodoljive žene! Poznati zetovi kao da su se stvarno držali one naše popularne, navodno pohvalne narodne mudrosti – gledaj majku – biraj ćerku. U svakom slučaju, negativnim vicevima o taštama došao je kraj!

Ko blista pored tašte?

Niko nije očekivao da se okoreli neženja Kluni skrasi pod stare dane i postane muž i otac. Mada su glasine o razvodu i odvojenom životu sve češće, pravo iznenađenje su premijere na kojima se pojavljuje u društvu žene, ali i markantne tašte. To nije retkost na crvenom tepihu, kao na premijeri njegovog novog  filma Kvaka 22.

Barija Alamudin
Amal Kluni

© Kostas Koutsaftikis / Shutterstock.com

Barija Alamudin, rođena u Libanu, danas je poznata i nagrađivana novinarka, urednica spoljnopolitičke rubrike u novinama Al-hayat, koje izlaze u Londonu. Pod uticajem svoje majke, odavno je srušila brojne društvene prepreke da bi stekla obrazovanje i ostvarila zavidnu karijeru poznate i nagrađivane novinarke. Tako je i Amal Kluni od svoje majke nasledila raskošnu lepotu, ali i poslovni ugled i ambicioznost. Na klijent-listi ove izuzetne žene i svetski priznate advokatice za međunarodno i ljudska prava, kao što je poznato,  nalaze se – Džulijan Asanž, Julija Timošenko, Nadija Murad, a vodi i slučajeve najvišeg profila, kao što je recimo zahtev Grčke za povratak Fidijinih statua iz Londona (poznatog kao Elginov mermer), kao i mnoge druge. Viteški odnos kakav javno ima prema svojoj supruzi, Kluni pokazuje i prema tašti. U vreme veridbe žestoko je reagovao i ušao u rat sa tabloidima koji su objavili lažne informacije kako se navodno Barija, Amalina majka, protivi njihovom braku, zbog različitih veroispovesti.

Danas već znamo sve o prosidbi zeta Klunija, tokom spremanja jedne romantične večere kod kuće. Samoj Amal, prema njegovom svedočenju, trebalo je čak 28 minuta da odgovori potvrdno. Tome je, kako je kasnije medijima otkrio Kluni, prethodilo nekoliko njenih uzdaha „vau” i „o, bože”.

Majka koju jure paparaci

Viteški odnos kakav pokazuje prema svojoj supruzi, Džordž  Kluni redovno pokazuje i prema tašti

Kerol i Majkl Midlton

© Twocoms / Shutterstock.com

Pored Klunijeve, u najpoznatije tašte na svetu trenutno se sigurno mogu ubrojati i atraktivne tašte engleskih prinčeva Vilijama i Harija – Kerol Midlton, majka vojvotkinje od Kembridža Ketrin, odnosno Dorija Ragland, majka vojvotkinje od Saseksa Megan Markl, kao i Ana Vintur, nedodirljiva, samozatajna kraljica medijske modne scene.

Kerol Midlton svojevremeno je radila kao stjuardesa, zahvaljujući znanju jezika, ali i reprezentativnom izgledu. Kako se može videti na tviter nalozima posvećenim kraljevskoj porodici, danas je voljena baka, ali i uspešna poslovna žena. Izaziva uzdahe i pleni lepotom, elegancijom i seksipilom gde god se pojavi, stalno je proganjaju paparaci, a krasi i stranice brojnih ženskih magazina, ne samo u UK.

Iako je verovatno doživela svadbeni „vau”, buduća vojvotkinja od Kembridža nije mogla baš tako da ga verbalizuje kada je princ Vilijam zaprosio u skrovitoj brvnari u Keniji, u Africi. Doduše, prosidba nije bila toliko neplanirana, jer je budući prestolonaslednik i zet budućoj ženi poklonio prsten svoje majke princeze Dajane, sa 12-karatnim ovalnim plavim safirom cejlon, koji je imao kod sebe. Sve popularnija vojvotkinja od Saseksa Megan Markl, od svoje majke Dorije Ragland nije nasledila samo lepotu već i osećanje za socijalnu pravdu i strasnu posvećenost humanitarnom aktivizmu. Veoma je bliska  sa majkom koja je doputovala u London da bude pored ćerke u vreme  porođaja.

Istvudovski glanc

Bi Šafer i Ana Vintur

© Ovidiu Hrubaru / Shutterstock.com

Odnedavno, društvu slavnih tašti pridružila se i Ana Vintur, čija se ćerka Bi Šafer udala za Frančeska Karocinija, sina pokojne Franke Socani, poznate urednice italijanskog Voga, legendarne ličnosti u svetu mode.

Ana Vintur, čuvena urednica američkog Voga, još uvek nije dobila unuke od ćerke i zeta, ali po drugi put je postala baka, zahvaljujući svom sinu Čarlsu Šaferu. Njen otmeni zet Frančesko Karocini posvećen je zaostavštini svoje slavne majke, kao reditelj dokumentarnih filmova i kao voljeni sin.O odnosu sa čuvenom, uzdržanom majkom njegove žene nema informacija, pa ne znamo da li voli da nosi kreacije nekog modnog favorita moćne tašte, onu simbolično Pradu, kao  bezdušna modna urednica Miranda Prisli za koju se dugo nagađalo da li je inspirisana likom povučene i nedostupne Ane Vintur.

Meril Strip demantovala je da je gradeći lik Mirande Prisli, „skinula” pravu Anu Vintur. Magazinu Variety otkriva da je bila inspirisana trikom Klinta Istvuda – nikada ne podiži glas!

I dok se u popularnom humoru tašte degradiraju i karikiraju, a naročito u našoj kulturi, činjenica je da su ove ćerke, svaka na svoj način, uzor u svom domenu, zato što su od svojih majki nasledile (mi bismo rekli povukle) upravo deo sjaja, snage i ženskog prestiža. Česti su gosti u domu svojih slavnih ćerki, gde se sada oprobavaju u ulozi bake, kao i na džet-set događajima, premijerama, modnim revijama…

Činjenica je da današnje tašte od milion dolara nisu jezive kao karikatura supermoćne, sarkastične, blazirane Mirande Prisli. Naprotiv!

Ali ipak imaju taj istvudovski glanc.