Mitološka priča o znaku Raka | To sam ja

Mitološka priča o znaku Raka

U mitologiji, a tako i u životu osoba rođenih u znaku Raka, često se desi da mnogo toga herojski urade, a zasluge odu nekom drugom

Sazvežđe Raka spada u najmanja sazvežđa, ako gledamo prostor koji zauzima na nebu. To je jedan od kardinalnih znakova kojim počinje leto.

Mitologija kaže da Herkul, sin Zevsa i Alkmene, nije bio miljenik Zevsove zvanične supruge Here. Vođena velikom ljubomorom, ona je proganjala sve Zevsove ljubavnice i decu koja su se rađala iz takvih veza.

Herkul, želeći da sebe učini besmrtnim, dobio je od kralja dvanaest zadataka. Deset je izvršio, ali mu kralj dva zadatka nije priznao. Jedan od nepriznatih zadataka vezan je za Karkinosa – sazvežđe Raka.

U ovim osobama leže tiha i duboka osećanja koja ih vode kroz život

Zadatak je bio da Herkul ubije hidru, strašno čudovište sa puno otrovnih glava. Da bi sprečila Herkula, Hera je hidri poslala u pomoć raka, takozvanog Karkinosa.

Priča kaže da je rak u borbi ujeo Herkula za petu i da ga je Herkul zgazio. Smeli rak izdahnuo je braneći hidru. U slavu Karkinosa, Hera mu je dodelila sazvežđe i uzdigla ga na nebo.

U mitologiji, a tako i u životu osoba rođenih u znaku Raka, često se desi da mnogo toga herojski urade, a zasluge odu nekom drugom. Mnogi od nas smatraju ih ranjivim i metiljavim znakom, neotpornim na životne okolnosti koje ih zatiču, zaboravljajući da su njihove najvažnije vrline odanost i privrženost.

U ovim osobama leže tiha i duboka osećanja koja ih vode kroz život. To su sentimentalni ljudi koji sreću pronalaze u domu i porodici.

Tom Henks rođen u znaku raka | To sam ja
Tom Henks © Tinseltown / Shutterstock.com

Rođeni u horoskopskom znaku Raka:

  • Rembrant, Tom Henks, princeza Dajana, Nikola Tesla, Đorđo Armani, Herman Hese, Pjer Karden.