Kako odlučiti – braon, crna ili maskara u boji?

Za tamnokose i tamnopute žene siguran izbor je crna maskara, ali kod jako svetlih žena, plavih ili zelenih očiju, crna boja maskare je prejaka

Koliko god želimo jake, guste i tamne trepavice, nije uvek najbolji izbor debeli sloj crne maskare.

Proverite recepte za podsticanje rasta trepavica, a ponajviše pravilan način odstranjivanja šminke. Rutina je nešto što radimo svakodnevno, ali ako je to pogrešno, onda ne činimo ništa dobro svome licu, trepavicama, ni čitavom telu.

Ako grubo trljajući skidamo maskaru sa očiju, čupamo i trepavice, pa nam tako ne mogu nikako biti duge i guste.

Pobrinite se da imate odgovarajući odstranjivač maskare i šminke sa očiju. Pokreti moraju biti nežni, jer trljate najosetljiviji deo kože lica i trepavice.

Ako grubo trljajući skidamo maskaru sa očiju, čupamo i trepavice, pa nam tako ne mogu nikako biti duge i guste

Prvo na kapak i trepavice naslonite vatu natopljenu odstranjivačem, pa tek nakon, na primer, minuta vremena nežno pređite vatom i ponavljajte dok ne skinete svu šminku. Da li treba napomenuti da za vodootporne maskare kupite odstranjivač koji je namenjen baš za vodootporne maskare?

Teksture maskare i četkica bitne su za izgled koji želite. U zavisnosti od toga da li želite gušće ili duže trepavice, više ili manje nanosa, sve je bitno, i prodavačice bi trebalo da znaju da vam pomognu u izboru.

Ali, koju boju da kupimo?

Tamnokose i tamnopute žene imaju tamne trepavice i njima je siguran izbor crna maskara, osim ako ne žele neku ekstravagantnu art-varijantu šminke, pa posegnu za maskarom jarke boje.

Za žene svetlije puti, pri izboru boje trepavica pitanje je količina ostale šminke na licu. Meni se često čini da je kod jako svetlih žena, plavih ili zelenih očiju, crna boja maskare prejaka.

Naročito kad se nanese manje jaka šminka ili jako prirodna šminka, mišljenja sam da više odgovara braon maskara.

Meni se često čini da je kod jako svetlih žena, plavih ili zelenih očiju, crna boja maskare prejaka

Komplementarnim bojama, naime, ističemo plave i zelene oči, a trepavice ne izgledaju puno tamnije od naših boja (kose, tena, obrva…). Preporučljivo je, naročito leti kad još posvetlimo, da stavimo bar braon maskaru (može i tamnoljubičasta, patlidžan boja), i ako je potrebno, malo zatamnimo obrve, jer time našem svetlom licu dodamo neke karakterne crte.

Pazite samo da ne budu prejake i previše tamne, jer možete izgledati grubo ili smešno.