Kako da naučimo da čitamo gestove, neizrečene misli i skrivena osećanja | To sam ja

Kako da naučimo da čitamo gestove, neizrečene misli i skrivena osećanja

Za dobru psihološku procenu određene osobe važno je uzeti u obzir mnoge elemente, a u najvažnije svakako spada čitav spektar znakova neverbalne komunikacije, dakle govor tela

Govor tela i njegovo tumačenje spadaju u neophodna, neprocenjiva znanja kada je reč o ljudskoj komunikaciji. Kada su usklađeni pokreti, odnosno govor tela i verbalna poruka, odnosno emocija, lako se razumemo.

Ipak, za dobru psihološku procenu određene osobe važno je uzeti u obzir neverbalne pokazatelje.

Uz pomoć i savete naše saradnice Vesne Kostić, psihologa, otkrićete bogatstvo značenja signala koje šaljemo ili kako da tumačimo one koje nam šalje sagovornik, od univerzalnih, koji su mahom urođeni, do onih koji maskiraju pravu poruku, odnosno emociju.

Recimo, kada vas neko laže!

Takođe, tu su i dragoceni konkretni saveti o čemu treba da vodimo računa i koja je poželjna koreografija kada se drugima predstavljamo gestikulacijom i držanjem tela.

Saznaćete čak i kako izgleda zlata vredan savršen osmeh i zašto je ženska intuicija nepobediv saradnik kada je reč o razumevanju govora tela! I na kraju, ali ne najmanje važno, tu je i konačno objašnjenje onog lepog muškog komplimenta da neka žena ima smisla za humor, koji će vas sigurno iznenaditi i stvarno nasmejati.