Devojka sa podigutim rukama

Kako da budemo najbolja verzija sebe

Koju god odluku da donosimo, važno je da smo podešeni na svoju najuzvišeniju vibraciju

Vrhunsko majstorstvo u današnje ubrzano vreme jeste svesni odabir najuzvišenijeg Sopstva, odnosno naše najbolje verzije, naše najharmoničnije vibracije, našeg najvišeg potencijala. Jer, mi smo energija, zar ne?!

Možete li se setiti makar jednog trenutka kada ste, u poslednjih nekoliko dana, upravo učinili svestan izbor svog najuzvišenijeg JA? Možda ste se iznervirali i bili na ivici da prasnete na svog kolegu koji po stoti put nije poštovao rokove, ali vi ste odabrali da iz mira i sa jasnom postavkom granica porazgovarate i predložite kako da rešite situaciju. Možda ste se razljutili i razbesneli na svoje dete, a onda ste se na vreme obuzdali, duboko udahnuli i nežno zagrlili dete umesto grdnje. Možda ste primetili kako se kritikujete i samoosuđujete, a onda ste se svesno zaustavili i prihvatili sebe u toj situaciji i ispunili saosećanjem prema sopstvenom biću. Možda ste osetili besmisao svega i samosažaljenje, a onda ste odlučili da izađete u šetnju pored reke, upijate sunce i brzim hodom osetite radost života u telu.

Često se u problematičnim situacijama vodi bitka između naših genetskih programa i naše najuzvišenije vibracije

Korak po korak

Svaki ovaj svesni odabir promene vibracije je veoma važan jer predstavlja „prohodavanje” našeg najuzvišenijeg Sopstva, a složićete se da mu treba vremena do potpune integracije u naš život. Korak po korak. Svesna namera po svesna namera. Vibracija po vibracija.

Vrlo često se u tako izazovnim, neudobnim, problematičnim situacijama, vodi bitka između naših genetskih programa i naše najuzvišenije vibracije. Recimo da je svako u vašoj genetici brinuo za opstanak i materijalnu sigurnost, štedeo i čuvao za „crne dane”. Odjednom, s godinama, vi primetite kako se osećate nesigurno i kritički prema sebi kada plaćate novu haljinu koja vam i nije baš neophodna, ali vam se sviđa. Putuje vam se na neko daleko putovanje, ali to su poslednje pare koje imate u ušteđevini i koliko god da se srce raduje putovanju, vi ipak birate da sačuvate tu sumu za ne daj bože! I onda kreće bitka i dilema, kao da se borimo sami sa sobom, što je na neki način i tačno. Samo, kada preokrenemo ugao gledanja, potrebno je da shvatimo da nema mesta borbi, već odabiru SEBE i ZA SEBE.

Svako od nas ima u sebi svoj najniži i najviši nivo, volim da kažem –svoju životinjsku i božansku prirodu

Koju god odluku da donosimo, važno je da smo podešeni na svoju najuzvišeniju vibraciju. Koje su to vibracije, a zapravo osećaji i osećanja u telu? Svakako, sve one koje nas čine osvešćenim ljudskim bićem – mir, zahvalnost, hrabrost, radost, samilost, ljubav, istina, prihvatanje, bliskost, opraštanje… U početku duhovnog rada na sebi ide malo sporije, saplićemo se, možda ne shvatamo, „energetski prohodavamo”, međutim kad god odaberemo najuzvišenije, to nas uzdiže ne samo u tom trenutku, već nam omogućava da sledeći put još lakše napravimo takav izbor, jer tada krećete sa uzvišenije i povoljnije pozicije. Ako je cela naša genetika verovala i činila nešto što mi više ne želimo, a „jače je od nas”, onda je potrebno i STRPLJENJE, kao jedna od uzvišenih vibracija u radu sa sobom.

Svako od nas ima u sebi svoj najniži i najviši nivo, volim da kažem – svoju životinjsku i božansku prirodu. U svima od nas postoje budniji aspekti našeg bića, kao i oni nesvesniji koji još spavaju i kada zvoni budilnik oni kažu „čekaj, još samo pet minuta”. Poznato vam je, zar ne? Međutim čak i kada imate najtežu situaciju, prolazite kroz neki težak odnos ili događaj, sve to ne može da poništi vašu slobodu da odaberete svoju najuzvišeniju verziju sebe! Da energija radi za vas, a ne protiv vas!

Budimo u rezonanci univerzalne ljubavi, probudimo naše uspavano najuzvišenije Sopstvo, kao u dečjoj igri – ŠALJI DALJE!

Pomilujte čukunbabu

Hajde da se zaustavite na trenutak, zatvorite oči i svesno pratite udah i izdah par minuta. Zatim zapitajte sebe koje su to vaše najuzvišenije vibracije, one koje su vam važne, koje vas neguju, čine laganom i radosnom što otvarate oči svakog jutra. Ko ste vi u svojoj najuzvišenijoj formi? Kakve su vam misli, kako se krećete, kako se ponašate u skladu sa najuzvišenijim? Šta unosite u prostor i odnose oko sebe, šta je ono najuzvišenije što ostaje iza vas kada izađete iz nekog prostora i kada odete iz nekog odnosa? U svakom danu, svakom trenutku – sa kojom najuzvišenijom vibracijom idete na počinak i sa kojom vibracijom se budite? Napišite sastav – Moje najuzvišenije ja.

Pratite sebe tokom dana, koliko ste na toj božanskoj vibraciji, a kada ipak pobedi divlja životinja u vama, a možda samo teško genetsko sećanje neke „čukunbabe”, zbog koje imate, recimo, plave oči. I onda prihvatite sebe u toj disharmoniji, dajte toj divljoj životinji neku drugu hranu zbog koje će biti sita i miroljubiva, a ne predatorski raspoložena. Pomilujte i zagrlite čukunbabu, jer ona nije znala za bolje, ali sa vašom ljubavlju osetiće i ona spokoj u vama.

Kada se ponovo sjedinite sa svojom najuzvišenijom verzijom sebe onda tek možete i da je ponudite svetu oko vas. Ne, ne treba da tražite tu svoju prirodu, već samo da birate ono što je već u vama. Radost je već u vama, mir je već tu, ljubav je već tu… Kada ponudite tu najuzvišeniju energiju svima oko sebe, na površini će se pojaviti ono najuzvišenije i u njima i posledično dalje. Budimo u rezonanci univerzalne ljubavi, probudimo naše uspavano najuzvišenije Sopstvo, kao u dečjoj igri – ŠALJI DALJE!

Melodija za ovu kolumnu je mantra koju peva Tina Tarner. Želim da osetite i doživite poznatu pevačicu i iz neke druge, njene najuzvišenije verzije!

Tina Tarner – Sarvesham Svastir Bhavatu (Peace Mantra)