Isceljenje – celovita ja!

Živimo u vremenu u kome se polako prisećamo da smo energija i da svako u sebi ima isceliteljski dar da ume da se zaustavi i čuje poruke inteligentnog tela – šta je ono što je za naše najviše dobro

Danas se reč isceljenje nemilice koristi i troši u poplavi raznih energetskih radova. A šta zapravo ta reč znači? Da li znači prevazilaženje fizičke bolesti? Možda otpuštanje mentalnog stresa? Duhovno buđenje ili emotivno povezivanje sa sobom? A zapravo, da li je isceljenje sve to ili kombinacija delova, u zavisnosti od osobe do osobe?

Isceljenje metaforički uvek povezujemo sa nekom „ranom” kojoj je potreban proces zarastanja i obnavljanja. Kada govorimo o isceljenju bolesti, zapravo ukazujemo na sposobnost našeg inteligentnog tela da se bori protiv „stranih tela” (bakterija, virusa…).

U oba slučaja radi se o fizičkom nivou isceljenja tela koje zahteva obnavljanje tela tokom nekog vremenskog perioda. Bilo kako bilo, danas znamo da je isceljenje mnogo više od samog fizičkog procesa i fizičke ravni. Zapravo, to je holistički pristup na svim našim nivoima postojanja, kako fizičkom, tako i mentalnom, emotivnom i spiritualnom.

Kada započinjete bilo koji proces isceljenja posvećeno posmatrajte svoje akcije, misli i osećanja

Neki isceljujući tretmani zahtevaju vreme, dok neki imaju i trenutni efekat (npr. osećaj opuštenosti i otpuštanja stresa nakon masaže). Mnogi tretmani koji zahtevaju duži vremenski period ponekad izgledaju kao da nemaju nekog posebnog efekta, dok se samo jednog dana ne probudimo i osetimo da je npr. bol potpuno nestao.

Osetimo se zdravo i celovito! Sa holističkim pristupom isceljenju zvučna terapija je okidač svih nivoa postojanja i, kao rezultat, podrazumeva blagostanje na svim nivoima osobe.

Da li mi možemo da utičemo na proces isceljenja?

Duboko verujem da je upravo naš način pristupa samoisceljenju onaj koji može da limitira ili proširi potencijal za pozitivnu ličnu transformaciju.

Jako je važno da razumemo da je, pored odabrane terapije ili tretmana i konsultacije, naša, kao i odgovornost samog terapeuta, da nam se vrati lična moć, a samim tim i odgovornost da aktivno učestvujemo u procesu i ne očekujemo da će nas neko drugi „spasti”.

Pitanje je samo da li želite da preuzmete odgovornost za svoj život ili vam je lakše da je ipak date drugome u ruke

Evo osam saveta koji podrazumevaju proširenje procesa isceljenja, bilo da je katalizator isceljenja zvuk (kojim se ja bavim) ili nešto drugo:

1. BUDITE POSVEĆENI POSMATRAČ/SVEDOK PROCESA

Vi ste ona koja čini svaku svoju akciju, vi ste ona koja misli svaku svoju misao i vi ste ona koja oseća svaku svoju emociju. Kada započinjete bilo koji proces isceljenja, posmatrajte posvećeno svoje akcije, misli i osećanja, jer je to način kako učite i kako možete zaustaviti unutrašnji otpor.

Posvećeno svedočite samu sebe, jer je to put ka otvaranju mogućnosti za transformaciju. Budite iskrene u svemu što svedočite, bez obzira na to kakvi su vam ponašanje, misli ili emocije! Slobodno zapišite sve što primećujete – pisanje će vam doneti još dublji uvid.

2. OTVORITE SVE SVOJE POTENCIJALE ZA SAMOISCELJENJE

Mozak je telu kontrolor za „moguću ili nemoguću misiju”. Hormoni, kao hemijski prenosioci informacija, mogu uticati na nervni sistem da promeni obrasce ponašanja i podstakne fizički nivo isceljenja, samo snagom naših misli.

Sa holističkim pristupom isceljenju zvučna terapija je okidač svih nivoa postojanja i, kao rezultat, podrazumeva blagostanje na svim nivoima osobe

Poznato je da ono u šta verujemo, ono što je naša istina, ima duboki uticaj na isceljujući proces, što je i naučno dokazano kroz mnoge eksperimente, tzv. placebo efekat. I zato verujte u sopstvenu moć isceljenja, otvorite se za nova iskustva i radoznalo, sa poverenjem uđite u proces!

3. PREUZMITE ODGOVORNOST ZA SVOJE ISKUSTVO

Vi ste jedina osoba koja kreira svoje iskustvo u ovom trenutku. Lako je reći: „Besna sam zbog tebe!” ili „Stalno mi unosiš nervozu!”, ali ovakve izjave naprosto nisu tačne. Mi se osećamo kako se osećamo zato što generišemo u sebi sva ta osećanja.

Sve te emocije nastaju u nama, u našem telu i prihvatimo ih da su naše! Kada tako pristupimo energetskoj jednačini onda posledično shvatamo da takođe imamo i moć da transformišemo sva negativna osećanja u pozitivna i podržavajuća za nas.

Naša je odgovornost kako ćemo se osećati u vezi sa onim što nam život donese – mi imamo odgovornost, a samim tim i moć. Pitanje je samo da li želite da preuzmete odgovornost za svoj život ili vam je lakše da je ipak date drugome u ruke?

Neki isceljujući tretmani zahtevaju vreme, dok neki imaju i trenutni efekat (npr. osećaj opuštenosti i otpuštanja stresa nakon masaže)

Živimo u vremenu u kome se polako prisećamo da smo energija i da svako u sebi ima isceliteljski dar da ume da se zaustavi i čuje poruke inteligentnog tela – šta je ono što je za naše najviše dobro!

U sledećoj kolumni nastavljamo sa ostalih pet tačaka kako biste podržale sebe na putu spoznaje CELE sebe, a da li će to biti kroz zvuk, ples, porodične konstelacije, holističke masaže… telo će nam već šapnuti!

Pesma za ovu nedelju:

Grlim vas glasom,

Ana, alhemičarka