Alhemičarka – energija

Naša energija zapravo zavisi od toga kako se osećamo, na kojim vibracijama vibriraju naše emocije. Zato vas danas pitam: „Kako ste?”

Kažu da je naše telo sačinjeno skoro 80 odsto od vode, a element vode predstavlja emocije u našem telu. Važnost emocija i njihovo osvešćivanje u direktnoj jevezi sa nama kao energijom. EmotionEnergy in motion! Kada nekog sretnemo, prvo pitamo – kako si, a ne – o čemu razmišljaš, zar ne? Jer naša energija zapravo zavisi od toga kako se osećamo, na kojim vibracijama vibriraju naše emocije. I zato vas danas pitam: „Kako ste?” Ne kurtoazno i ne na brzinu, već želim da zatvorite oči, da se zaustavite, napravite jedan duboki udah-izdah i da osetite kako se zaista osećate. Može li bolje i znate li kako?

„Ukoliko želite da pronađete tajne univerzuma, razmišljajte u pojmovima – energija, frekvencija i vibracija”, Nikola Tesla.

Prihvatajući da smo energija, ovom kolumnom započinjemo putovanje po našoj telesnoj energetskoj mapi

U prethodnim kolumnama govorili smo o zakonu rezonance po kome stanje našeg tela, zapravo naša unutrašnjost, kreira sve ljude i okolnosti. Koliko god da vam je možda teško da preuzmete toliku odgovornost da je zaista sve na nama samima, hajde da kolektivno odrastemo i svesno odlučimo da ćemo kreirati harmoničan život. Kako? Tako što prihvatajući da smo energija, ovom kolumnom započinjemo putovanje po našoj telesnoj energetskoj mapi. Putovaćemo po našim energetskim centrima – čakrama i shvatati zašto su važne.

Polja suptilne energije

Naše energetsko telo ima sedam glavnih telesnih energetskih centara, sedam polja suptilne energije duž našeg kičmenog stuba. Čakre su tačke u kojima se naše misli/uverenja, emocije i energija pretvaraju u materiju. Svaki energetski centar ima svoju harmoničnu vibraciju pa samim tim, kada je u disharmoniji, dolazi i do takvih životnih okolnosti. I onda mi mislimo da nam se dešava nešto što je van nas, a zapravo baš te suptilne vibracije dovode do toga da nam život samo manifestuje našu unutrašnjost. Zar nije divna vest da je sve u nama i da samo od nas zavisi kako ćemo živeti?! U energetskom radu sa našim čakrama cilj je zapravo da povećamo nivo svoje svesti, da izađemo iz kodiranih programa koje smo rođenjem nasledili i da „progledamo” kroz stvarnost koja je naša, autentična, željena. Zato što je mi kreiramo i svesno biramo, jer mi smo – energija!

Svaki energetski centar povezan je sa različitim duhovnim lekcijama

Osnovni energetski kod

Svaki energetski centar je povezan sa različitim duhovnim lekcijama. Naše telo je živo, a mi smo Život – telo i duša. Mi smo kao biljka, kao drvo koje pušta korenje svojim telom duboko u zemlju, a istovremeno raste i širi se svojom krošnjom ka nebu. Spaja Nebo i Zemlju! Da bismo se proširili, porasli i živeli Nebo na našoj Zemlji, potrebno je da ovladamo našim emocijama, a ne da one vladaju nama i da nas često, baš kao element vode,„potapaju”. Jer, i kada biljku previše zalivate, desi se da koren istruli. Potrebno je da promenimo ustaljene šeme, genetske programe, a zapravo navike koje su nastale tako što smo potisnuli naše emocije u telo. Potrebno je da preokrenemo disharmonične, niske vibracije u energetskim centrima u harmonične vibracije viših frekvencija.

Potrebno je da preokrenemo disharmonične, niske vibracije u energetskim centrima, u harmonične vibracije viših frekvencija

Evo i osnovnog energetskog koda u disharmoničnoj/harmoničnoj vibraciji po energetskim centrima:

prva čakra – strah od materije/hrabrost

druga čakra – krivica/obilje

treća čakra – sramota/samopouzdanje

četvrta čakra – tuga/ljubav, sreća

peta čakra – laži/istina

šesta čakra – iluzije/svrha

sedma čakra – strah od vremena/mir

U sledećim kolumnama više ćemo govoriti o svakoj pojedinačnoj čakri i kako se preokreće naša energija kroz jednostavnu tehniku korišćenja „vibrantnog jezika”. Naučićemo da sviramo osnovnu notnu lestvicu nabožanskom instrumentu – telu, baš kao što bismo svirali i osnovnu notnu lestvicu sa sedam osnovnih tonova: do, re, mi, fa, sol, la, si. Da li ste znali da svaka nota odgovara jednom energetskom centru?

Grlim vas glasom,

Ana