majka i cerke

Deca slavnih mamadžerki u svetu modelinga i glume

Dugačak je spisak majki i ćerki koje su se bavile istim poslom i oslanjale se jedna na drugu. Ipak, prilično retko se dešava da su i majka i ćerka megazvezde, kao Džudi Garland i Lajza Mineli

Nije rečeno da li je u pitanju mamin poklon za rođendan, ali svakako jeste ostvarenje životne želje: Lila Grejs Mos, koja je 29. septembra napunila 18 godina, debitovala je na modnoj reviji italijanskog brenda Miu Miu. Iako je zbog pandemije revija održana bez prisustva publike, Lila je pred nastup bila srećna, ali tremu nije imala.

Od kad zna za sebe, oko nje je bio svet mode i glamura. Mnogo vremena provela je na setovima svoje majke Kejt Mos (46), koja je svetsku slavu stekla zahvaljujući modnoj pisti. I Kejt se na udarnim stranama svetskih magazina pojavila oko svog 18. rođendana. Kad se uporede fotografije, uočava se neverovatna sličnost majke i ćerke.

Lila Grejs Mos, koja je 29. septembra napunila 18 godina, debitovala je na modnoj reviji italijanskog brenda Miu Miu

Njih dve imaju veoma blizak odnos i još uvek žive zajedno. Lila je rekla da je kao dete uživala da posmatra kako se majka šminka i sprema za izlazak na pistu ili tokom foto-sešna. Iako su je i majka i otac Džeferson Hek, direktor i suosnivač jedne velike medijske kompanije, štitili od javnosti dok je bila mala, kasnije je kao njihova ćerka upoznala mnogo slavnih ljudi.

Naravno, ova revija nije prvi Lilin nastup. Kad joj je bilo 16 godina potpisala je ugovor za lice godine kompanije Mark Džejkobs. Tada je Kejt najavila, ako Lila to želi, da će biti njen „mamadžer”.

Generacije prenose i lepotu

Naravno, Kejt i Lila nisu presedan u svetu selebritija. Dugačak je spisak majki i ćerki koje su se bavile istim poslom i oslanjale se jedna na drugu. Na početku se izdvajaju holivudske ikone – Izabela Roselini, koja je dugo važila za najlepšu ženu na svetu, i njena majka – nezaboravna Ingrid Bergman, Bogartova partnerka iz Kazablanke.

Ingrid je Izabelu rodila u braku sa italijanskim rediteljem Robertom Roselinijem. Ljudi bi rekli: ništa čudno što je Izabela krenula majčinim stopama, u pitanju je genetika. Ali, Izabela ima sestru biliznakinju koja je doktorirala na Prinstonu, a na Harvardu predavala italijansku književnost i objavila nekoliko ozbiljnih knjiga.

Izabela je ćerku Eletru Roselini Videman rodila 1983. u braku sa Majkrosoftovim menadžerom Džonatanom Videmanom.

Od mnoge Madonine dece, Lurd Leon zvana Lola najviše liči na nju kad je počinjala

Eletra se bavi modelingom i izgleda vrlo slično kao njena majka kad je važila za najlepšu ženu na svetu. Ova porodica od tri generacije lepotica ima i prelepog momka, Izabelinog usvojenog sina, koji se takođe bavi manekenstvom i modelingom.

Ipak, prilično retko se dešava da su i majka i ćerka megazvezde, kao što je slučaj sa dve oskarovke – Džudi Garland, koja se proslavila kao Doroti u Čarobnjaku iz Oza i proglašena jednom od najuspešnijih glumica u istoriji Holivuda, i njenom ćerkom Lajzom Mineli.

Uz talenat i tvrdoglavost

Demi Mur ostala je zapamćena po tome što je probila stakleni plafon i devedesetih godina dospela na vrh liste najbolje plaćenih u filmskoj industriji, a u braku sa Brusom Vilisom dobila tri ćerke.

Samo Rumer je krenula majčinim stopama. Oni koji je znaju kažu da je od majke nasledila tvrdoglavost i samopouzdanje. I Oskarom nagrađena Suzan Saradon ima troje dece, ali je do sada samo najstarija Eva Amuri krenula majčinim stopama.

Oskarom nagrađena Suzan Saradon ima troje dece, ali je do sada samo najstarija Eva Amuri krenula majčinim stopama

Evin otac je italijanski reditelj Franko Amuri. Suzan i Eva glumile su majku i ćerku u filmu The Banger Sisters i svi su uočili Evin talenat i izrazitu sličnost s majkom.

Ma šta o tome mislili, deci slavnih ličnosti nije lako, ali je možda najteže ćerki Meril Strip. Osim što ima respektabilnu i teško dostižnu karijeru, Meril je u dugom i harmoničnom braku sa vajarom Donom Gumerom, u kome ima sina i tri ćerke. A kad je majka savršena, kad je ćerki lestvica toliko visoko podignuta, teško je naći svoj identitet.

Od četvoro dece, samo se Mejmi Gumer, rođena 1985, osmelila da se upusti u glumu. Igrala je i u filmovima i u serijama, ali ne baš glavne uloge. Posle neuspešnog dvogodišnjeg braka, ušla je u vezu s jednim piscem i 2018. rodila sina. Sudeći po izjavama, majka poštuje i podržava njene izbore. Mejmin izbor nije da se s majkom takmiči, već da bude drugačija od nje.

Manekenske ženske dinastije

Ženske dinastije stvaraju se i među manekenkama. Gitarista Rolingstonsa Kit Ričards oženio se atraktivnom plavušom Pet Hansen, koja je tokom sedamdesetih i osamdesetih radila za Herpers Bazar i Vog, a imala je ekskluzivne ugovore sa Revlonom i Kelvin Klajnom. Ali vreme prolazi brzo i mlađa od dve ćerke ovog para Aleksandra Ričards počela je svoju karijeru reklamnom kampanjom za Tomi Hilfiger, potom je učestvovala u kampanjama za Bartberi i Dior, a lista časopisa za koje je snimala još je duža nego mamina. Obe vitke plavuše, majka i ćerka veoma liče i dobro se slažu.

Svakako treba pomenuti Džordžu Mej i Elizabet Džeger, ćerke supermodela Džeri Hol i legendarnog Mika Džegera. Obe se bave modelingom, ali imaju i druga interesovanja. Elizabet je aktivistkinja i glumica, dok je Džordža Mej dizajnerka.

Njihova karijera u svetu modelinga je neupitna, a isto to važi i za ćerku mame supermodela Sindi Kroford – već afirmisanu Kaju Gerber. I njen brat Prisli Gerber imao je prvi nastup na modnoj pisti 2017. na Moskinovoj reviji.

Ni muzičarke ne zaostaju u podršci svojim ćerkama. Eni Lenoks, frontmenka dua Juritmiks, podržava svoju ćerku Tali Lenoks, koja je do sada radila revije za Barberi i Pradu, ali njena prava strast je slikanje portreta.

Od mnoge Madonine dece, Lurd Leon zvana Lola najviše liči na Madonu iz vremena kada je počinjala, a sada izgleda kao majčina crnokosa verzija. Od majke je nasledila afinitet ka hrabrim modnim izborima, a da li je nasledila i njenu energiju i harizmu, ostaje da se vidi.