Alhemičarka – Kako zvuči vaše telo?

Ključna tajna formule glasi – potrebno je da osećaj lakoće bude konstanta, ukoliko želimo da zdravlje bude rešenje u jednačini života

Jutros sam u prolazu umesto pozdrava Ćao, čula onu divnu reč koju smo potpuno izbacili u susretima – Zdravo. Prosto mi je milovala uši, od lepote same reči i vibracije njene suštine – vidimo osobu i kroz Zdravo je podsetimo da je zdrava, da je zdravlje u pokretu i da je zdravlje velika životna vrednost. Koliko obraćamo pažnju na naše zdravlje u energetskom smislu, jer energija jesmo? Danas pričamo o rezonantnom otporu i disharmoniji – stanju koje narušava naše zdravlje.

Kada osetimo u sebi Harmoniju, osećamo se blaženo, opušteno, veselo, ushićeno

Sudbina našeg zdravlja

Pozitivne i negativne misli i emocije, koje su zapravo jedan neraskidiv energetski paket našeg emotivno-mentalnog tela, sve vreme u nama prave energetsko stanje koje dalje određuje sudbinu našeg zdravlja. Mi ih osećamo u našem sistemu, našem telu – pozitivne prave harmoniju, a negativne disharmoniju. Po zakonu rezonance, o kome smo već pričali, na osnovu tih vibracija mi privlačimo sve ljude i okolnosti u naš život. Veliku mudrost Kakve su ti misli takav ti je život, danas bih prevela na Kako se osećaš – takav ti je život. Kada osetimo u sebi harmoniju, osećamo se blaženo, opušteno, veselo, ushićeno… Međutim, kada urezoniramo s nečim ili s nekim (često taj neko smo mi sami), što u nama proizvede otpor – mi osetimo disharmoniju, koja nas vodi u ne-zdravlje. Englezi imaju slikovitu reč za bolest – disease, što u bukvalnom prevodu i znači odsustvo lakoće (dis-ease). I tako stižemo do ključne tajne formule: potrebno je da osećaj lakoće bude konstanta, ukoliko želimo da zdravlje bude rešenje u jednačini života.

Kada se desi da uđemo u stanje otpora, ono što osećamo jeste grč, gubitak energije, bezvoljnost ili pak njeno suludo rasipanje, eksplodiranje, iscrpljenost i razni oblici kontrakcija i napetosti. O pogubnoj biohemiji koja se tada odigrava da i ne govorimo.

Osetite šta osećate, i locirajte gde se tačno u telu nalazi taj osećaj

Prvi korak

Prvi korak jeste da osetimo, osvestimo, lociramo i prihvatimo kako se osećamo. Zašto? Pa zato što shvatamo da ništa i niko ne može da nas pomeri iz harmonije, ako mi u sebi nemamo baš tu vibraciju koja nas izbacuje iz nje. Rezonanca 24/7. Ponoviću – da prihvatimo i priznamo kako se osećamo i gde se taj osećaj nalazi u telu. Ne da se pravimo da se dobro osećamo, da okrivljujemo druge i pravimo mentalne konstrukcije, već da napokon počnemo da dobro osećamo kako se osećamo. Da pustimo da ta energija bude priznata i prihvaćena, jer većina ljudi momentalno krene da je odbacuje i ne priznaje, a zatim posledično i ne prihvata taj svoj deo u sebi… a zapravo sebe. Znači, u prvom koraku osetite šta osećate i locirajte gde se tačno u telu nalazi taj osećaj.

Drugi korak

Priđite toj energiji i tom svom delu kao da prilazite divljoj životinji ili uplašenom detetu, strpljivo i pažljivo. Budite par trenutaka tu za sebe, sa tom energijom. Počnite zatim da je oslobađate iz tog svog dela tela, jednim od načina koji svako može da uradi samostalno:

  1. Aktivno dišite i na taj način pokrenite i oslobađajte energiju. Kada uđemo u otpor, vrlo često počnemo plitko da dišemo (grudno) i automatski se zaglavimo u glavi, sa rojevima negativnih misli. Bez obzira šta osećate, počnite da produbljujete svoje disanje do stomaka i aktivno učestvujte u dubokim udisajima i izdisajima, direktno u/iz lociranog mesta u telu.
  2. Prebacite pažnju da oslušnete kako zvuči ta negativna emocija, misao i disharmonija. Oslušnite je iznutra i slobodno je glasovno izrazite. Ispuštajte je kroz svoj glas, kroz bilo koju reč i zvuk koji osetite i čujete.
  3. Primetite na lociranom mestu koje je boje energija koja vas kontrahuje i disharmonizuje. Dodajte kroz disajno/glasovno oslobađanje i tu boju. Zamislite dok izdišete i glasovno izražavate, kako upravo i ta boja izlazi na talasu zvuka koji proizvodite.
  4. Osetite kako se sada osećate, osetite koja se količina energije oslobodila i zahvalite se uvek sebi na pažnji, odvojenom vremenu i nezi svoga energetskog tela i zdravlja.

Dobre navike čine život harmoničnijim! Na nama je da ih stvaramo i da se sa neba malo spustimo na zemlju. Kako? Tako što ćemo se sa svoje precenjene glave i intelekta spustiti u svoje telo, to inteligentno polje svih mogućnosti! Dopustite svome telu da postane lagano i da peva harmoniju, jer je ono upravo tako i stvoreno. Ali samo onda kada ga potpuno osećamo i kada nas vodi osećaj, umesto isprogramiranih misli i uverenja.

Grlim vas glasom!

Ana