Zakon rezonance – sve što me se tiče to me i dotiče!

Ako je pesma Lady Gage „nevidljivim” radio-talasima stigla do mene i probudila u meni divan osećaj, zašto bih uopšte postavljala pitanje da li moj osećaj, glas ili misao takođe vibriraju i utiču na mene i na moju okolinu?!

Jutros mi je dan započeo predivnom pesmom Lady Gage, koja je u meni probudila najsuptilnije emocije… one ženske. Baš me je naštelovala na osećaj koji mi prija. A kako i ne bi kada je sve energija, vibracija, a zakon rezonance osnovni zakon po kome živimo. A šta zapravo to znači?

Mi smo vibrantna bića i naše telo vibrira mnogo dalje od granica naše kože. Naše telo je zapravo uronjeno u jedan energetski oblak – naše elektromagnetno polje. Svaka naša misao, osećanje ili unutrašnja reakcija stvaraju vibracioni talas određene frekvencije i kvaliteta, zavisno od prirode određene misli ili emocije, i zrače, odnosno emituju tu informaciju u spoljašnji svet, nalik svim drugim talasima.

Ako je pesma Lady Gage „nevidljivim” radio-talasima stigla upravo do mene i probudila u meni divan osećaj, zašto bih uopšte postavljala pitanje da li moj osećaj, ili moj glas, ili moja misao takođe vibriraju i utiču kako na mene tako i na moju okolinu?! Mi smo vibrantna bića i osim što živimo na ovom svetu, istovremeno utičemo na njega, emitujući i prenoseći vibracije svojih misli, emocija i svesti na isti način kao što radio-stanica emituje signal u atmosferu, odakle će ga pokupiti nečiji radio-prijemnik, kompjuter ili mobilni telefon. Iako nemamo čulo vida kojim možemo te talase videti, svakako čulom osećaja često naslutimo da s nekim „imamo istu talasnu dužinu”, a da nam je neko „isisao energiju”. Sve što nas se tiče, to nas i dotiče! Jedini je problem što kada rezoniramo s nekim kada nam je prijatno – tada nam se to sviđa, a kada je obrnuto – tada ne prihvatamo da mi imamo vezu s takvim energijama. A zašto je to tako?

Iako nemamo čulo vida kojim možemo talase videti, svakako čulom osećaja često naslutimo da s nekim „imamo istu talasnu dužinu”

Zakon rezonance neumoljivo radi i sve što osećamo, i sve što vibriramo jednostavno privlačimo i materijalizujemo kroz ljude i okolnosti u svom životu. Često se iznenadimo kad nam se dešava nešto što nas grči, ljuti ili pravi neku drugu nisku vibraciju u našem telu, zato što ne prihvatamo veliko nepoznato polje naših nesvesnih misli i emocija, bilo da je to iz sadašnjosti ili iz prošlosti, koje i dalje vibriraju i „skriveno žive” u našem polju.

Veliko, nepoznato polje

Da li je moguće da me neko razbesni ili razljuti, ukoliko ja nemam tu vibraciju u sebi? Apsolutno ne! Jer da bi se talasi složili i urezonirali, potrebno je da su na istoj talasnoj dužini, na istoj frekvenciji, baš kao i radio-stanica koju želimo da pronađem na svom aparatu. Zakon rezonance radi 24/7 i kada ugradimo svesnu pažnju i prihvatimo da je to energetska realnost u kojoj živimo – počinje naše buđenje i preuzimanje odgovornosti. Za razliku od radio-stanice koju možemo svesno isključiti kada nam se neka pesma ne dopada, naše vibracije ne možemo, dok god smo živi. Međutim, šta možemo? Možemo se osvestiti, shvatiti jednačine i odlučiti da jedino od nas zavisi kako ćemo se danas osećati i kakve ćemo imati misli.

Kratak jutarnji ritual u pet koraka

Korak 1 – Primetite ujutru kako se osećate – skenirajte svoje telo. Pre nego što ustanete iz kreveta, zatvorite oči i s pažnjom proverite kako se osećate u vašem dragocenom telu, korak po korak, od glave do pete.

Da li je moguće da me neko razbesni ili razljuti, ukoliko ja nemam tu vibraciju u sebi?

Korak 2 – Gde god osetite neki grč ili kontrakciju, unesite svesno disanje, duboke udahe baš u taj deo tela i duboke, svesne, zvučne izdahe iz tog dela tela. Disanje koje nas održava u životu je i fantastična „energetska alatka” za pokretanje energije. Zamislite kako unosite čist vazduh, čisto bele svetlosti u taj deo „zgrčene” energije pri svakom udahu i zamislite kako snažno, zvučno glasom „ha”, izdišete iz tog dela tela sve što vam više ne treba (ukoliko vidite i boju toga što vam više ne treba, počnite upravo tu boju da izdišete).

Korak 3 – Kada primetite da se osećaj promenio, spoznajte kako želite da se osećate i kako želite da protekne dan. Na kojoj vibraciji želite da surfujete tokom dana, na kom osećaju i na kojoj emociji?

Korak 4 – U prošlim kolumnama govorili smo o kreiranju svojih plej-lista i muzičkih vitamina. Pustite muziku, zvuk svojih svesno odabranih „energetskih vitamina”, probudite taj osećaj u sebi dok ležite u krevetu, a može se desiti da telo poželi i da ustane, zaigra, protegne se pod uticajem energije koju ste svesno probudili. Poslušajte svoje telo.

Za razliku od radio-stanice koju možemo svesno isključiti kada nam se neka pesma ne dopada, naše vibracije ne možemo

Korak 5 – Uvek se zahvalite sebi na odvojenom vremenu, posvećivanju pažnje i kreiranju novih navika koje će svakako uticati na vaše bolje energetsko stanje. Osećaj zahvalnosti je ključna vibracija koja traži negovanje i pažnju.

Prvi korak u razumevanju energije jeste zakon rezonance. Kako zračim tako i privlačim! Sve što me se tiče, to me i dotiče! Vratite sebi moć tako što ćete preuzimati korak po korak svesnu odgovornost za to – kako se osećate, u svakom trenutku svog života. Birajte zdravu i harmoničnu vibraciju za svoje najviše dobro!

Grlim vas glasom!

Ana