Duboko udahnite i izdahnite sve što vam više ne treba

Danas, kada više nismo devojčice, šta je potrebno da sklopimo i spojimo u sebi kako bismo „širom otvorenih očiju” opažale ovaj Život kao čudo i magiju?

Obožavam novogodišnje dane! Uvek me podsete na vreme darivanja, specijalnog štelovanja na tu svečanu atmosferu, kao i kreiranje novogodišnjih želja. Kada sam bila devojčica, sećam se da mi je jedini problem bio – kako da me san ne savlada i da ostanem „širom otvorenih očiju” do ponoći. Sklopljene kazaljke na satu, eksplozija vatrometa i poklon od Deda Mraza, „koji je zvonio na vrata i upravo nestao”.

Šta je potrebno našem srcu da poskoči od dečje radosti, iako znamo da Deda Mraz ne postoji

Šta je potrebno danas, kada više nismo devojčice, da sklopimo i spojimo u sebi kako bi „širom otvorenih očiju” opažale ovaj Život kao čudo i magiju? Šta je potrebno da se probudimo, onda i kada mislimo da ne spavamo i svakodnevno od svog Života napravimo vatromet ljubavi, zahvalnosti, strpljenja i vedrine? Šta je potrebno našem srcu da poskoči od dečje radosti, iako znamo da Deda Mraz ne postoji?

Kada sam bila devojčica sećam se da mi je jedini problem bio – kako da me san ne savlada i da ostanem „širom otvorenih očiju” do ponoći

Krećem na prednovogodišnji žur, vozim se autom, a zapravo milim zbog saobraćajnog kolapsa. Biram da se ne ljutim i ne besnim, već da iskoristim baš to vreme za sebe i čujem dublju poruku koju mi univerzum šalje. Posmatram blještavilo prekićenog Beograda, milione svetiljki i sav taj spoljašnji sjaj. Uvek je važno da tu spoljašnju poruku spojimo sa sobom iznutra, da spojimo suprotnosti, tako što krećemo prvo od sebe. Umesto što se ljutimo na prekićen glavni grad koji blješti van tajminga novogodišnjeg darivanja, možda je poruka ka unutra zapravo da sebe sebi darujemo i duže od same Nove godine. Da sebe sebi darujemo svaki dan, bez obzira na povod i vreme i da to bude naša konstanta. Kako? Upravo kao i blještavilo novogodišnjih ukrasa – da primetimo i osetimo sopstveni SJAJ.

Upravo kao i blještavilo novogodišnjih ukrasa – primetimo i osetimo sopstveni SJAJ

Kada ste poslednji put sebi rekle – „E ovo si baš uradila SJAJNO”!? Kada ste se poslednji put tokom šminkanja zaustavile, pogledale u ogledalu i osetile šta vam je danas potrebno da se osećate SJAJNO?! Šta se to skriva u dubini vaših zenica što još uvek ovaj svet nije video i čuo, tako da oči zablistaju onim SJAJEM zaljubljenosti?! Da – u sebe! Da, obraćam se baš vama! Možda je to najukusnija domaća štrudla koju ste umesile i usrećile stomake svojih bližnjih, možda je osmeh koji ste izmamile osobi koja je danas osećala tugu, a možda je pesma kojom ste upravo ugrejale sopstvenu dušu. A zar je važno šta je i koliko je grandiozno i blještavo ili je važno da je vama VAŽNO?!

Želim vam u ovoj Novoj, nadasve posebnoj planetarnoj 2020. godini, da se setite da niste samo fizičko telo, već mnogo šire energetsko polje – Duša! Upravo ta Duša, taj energetski treptaj koji uvek ide iz srca, želi da vas podseti koliko ste čarobne i moćne kada se setite da širite energiju visoke vibracije. Neka ljubav, mir, zahvalnost i prihvatanje budu lampioni kojima sijamo… prvo ka sebi kako bi mogle da OBASJAMO i spolja. I zato se bez „pakovanja” pogledajte u ogledalo, zastanite par minuta i samo posmatrajte svoj odraz u ogledalu. Setite se da je Život već sam za sebe najvredniji i NAJSJAJNIJI poklon, koji upravo teče kroz vas! Osetite sve što osećate, duboko udahnite i izdahnite par puta sve što vam više ne treba. Zatim poručite tom poznatom liku u ogledalu – „Anđele, ja te volim”! Odaberite boju svog glasa, naštimujte taj najsavršeniji instrument svemirske kreacije, kao da se obraćate najdragocenijem biću na ovoj planeti. Jer to je i jedina istina! Onda kada se setimo ko smo – energija, svetlost  u telu, spremna da zasija i obasja ovu 2020. godinu najfinijim SJAJEM!

Duša, energetski treptaj koji uvek ide iz srca, želi da vas podseti koliko ste čarobne i moćne

 A kada se to uskoro desi, kada se milioni srca sete da u sebi kriju magičnu i moćnu vibraciju ljubavi, tada  nam i neće trebati novogodišnja rasveta. Sijaćemo svaki dan i leteti raširenih krila, ne kao pali, već kao Anđeli SVETLOSTI!

Grlim vas glasom i želim vam NAJSJAJNIJU godinu ikada!