Ljudi nazdravljaju sa čašama u ruci.

Srpsko pivo protiv starenja: inovativna receptura sa Hemijskog fakulteta

Zamislite da vam je pivo – omiljeno piće i muškaraca i žena – saveznik u borbi protiv starenja! Ovo je možda i bolja ideja od dodavanja kolagena u kafu. Pivo, koje ima i zdravstveni i komercijalni potencijal, ali i odličan ukus, delo je grupe domaćih naučnika sa Hemijskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, predvođenih prof. dr Vladimirom Beškoskim.

Naime, reč je o pivu koje je obogaćeno cinkom i hijaluronom i koje ima „imunostimulišuće dejstvo i efekat protiv starenja”! Projekat pod nazivom „PIVO + HyZn” prof. dr Beškoski je nedavno predstavio kolegama na sednici Nastavno-naučnog veća.

Na zvaničnom Instagram nalogu fakulteta navodi se da očekuju da će pivo obogaćeno cinkom i hijaluronom biti inovativan i atraktivan komercijalni proizvod, kako za stimulaciju imuniteta tako i za podmlađivanje kože.

„Rezultati ovog projekta najbolje ilustruju kako se hemičari sa našeg fakulteta ne bave samo fundamentalnim istraživanjima, već i originalnim projektima koji imaju veliki praktični značaj”, navodi se u objavi.