robin rajt

Robin Rajt i Kleman Žirode – treća sreća

Posle braka s jednim izuzetnim, ali vrlo teškim čovekom, što je uvek iscrpljujuće i uznemiravajuće, Robin uživa u svojoj trećoj sreći i ne pita se koliko će da traje

Više puta smo ovde pisali o modernim ikonama i izuzetnim ženama u javnim profesijama. Nekolicina je ličnu sreću našla u trećem braku, što svakako predstavlja ohrabrenje za sve žene koje se ne plaše novog početka.

I za holivudsku glumicu Robin Rajt, brak sa menadžerom za odnose sa VIP kijentima modne kuće Sen Loran Klemanom Žirodeom pokazuje se kao treća sreća. Posle samo 11 meseci veze, par se venčao 10. avgusta 2018. i od tada strast ne prestaje.

Oni se trude da žive izvan očiju javnosti, ali ih paparaci opsedaju i uvek uhvate trenutak velike bliskosti. I kad su na ulici s maskama na licu, oni se drže za ruke, a letos su ih snimili zagrljene u idiličnoj šetnji plažom u Santa Barbari i na skrivenoj stazi dok šetaju psa.

On, sa svojom francuskom osećajnošću i osećajem za lepo, i ona, u svojim zrelo vitalnim pedesetim znaju da je suština dobrog odnosa u dopunjavanju

Amazonka u 51. godini

Par se ne obazire na skeptične komentare koji su od početka pratili njihovu vezu. Koliko će to trajati, pitali su se svi kad su saznali da je Kleman 18 godina mlađi od svoje neveste. Robin ima figuru zadivljujuću za svoje 54 godine. Za takav izgled može da zahvali koliko genetici, toliko i disciplini koju je pokazala i tokom snimanja filmova Blejd Raner (Blade Runner) ili Čudesna žena (Wonder Woman).

U Čudesnoj ženi igrala je Antiopu, generala vojske Amazonki, i za tu ulogu je morala da bude u izuzetnoj fizičkoj kondiciji. Robin kaže da je tokom snimanja morala najviše da trenira jahanje i gađanje pomoću luka i strele.

Sasvim je razumljivo što je mladi Kleman Žirode očaran svojom suprugom

Featureflash Photo Agency © / Shutterstock.com

„Imali smo pet obroka, ali njihov sadržaj nije smeo da premaši 2.000 kalorija”, seća se Robin i dodaje da su svi, naravno, bili stalno gladni. Uz to, Robin je bila najstarija glumica u „vojsci Amazonki”.

Tada, 2017. godine, Robin je imala 51 godinu, ali po kondiciji i spretnosti nije zaostajala za ostalih 150 devojaka koje su igrale ratnice.

Naizgled krhka, plavokosa i plavooka, ona se ne nosi uspešno samo sa ulogama u kojima je potrebna velika fizička izdržljivost, već i sa likovima koji pokazuju izuzetnu snagu karaktera. U Netfliksovoj seriji Kuća od karata Robin se proslavila u ulozi Kler Andervud, supruge američkog predsednika, koga je igrao Kevin Spejsi. Već posle prve sezone, Robin je za tu ulogu dobila nagradu Zlatni globus.

Kad je Spejsi optužen za seksualno uznemiravanje, Netfliks je odlučio da on mora da se povuče iz serije, mada poslednja sezona još nije bila snimljena. Scenario je prerađen tako da predsednik nestaje, a njegova žena preuzima vlast.

Robin je bila briljantna u svih osam epizoda šeste sezone, a pamti se scena u kojoj jednom nametljivom saradniku kaže: „Više mi niko neće govoriti šta treba da radim, ni ti, ni bilo koji drugi muškarac.”

Boemsko venčanje u Provansi

Ovakva odlučnost nije samo odlika lika, već je i sama glumica Robin Rajt pokazala da ima lične snage da se izbori za svoja prava u muškom svetu. Naime, godinu dana pre izbijanja skandala, Robin se pobunila što ona, kao žena, ima manji honorar od Spejsija koji je muškarac, iako su im uloge jednako složene i zahtevne.

Posle nepunih godinu dana strastvene veze, par se odlučio za sasvim privatno venčanje u Klemanovom rodnom mestu u Provansi u Francuskoj

Denis Makarenko © / Shutterstock.com

Spočetka je izgledalo da će sve ostati na verbalnom negodovanju, ali Robin Rajt je bila nepopustljiva i Netfliks je pristao da njen honorar izjednači sa onim koji ima muškarac za isti posao.

Kad se ovo ima u vidu, i najveći skeptici moraju da ućute. Sasvim je razumljivo što je mladi Kleman Žirode ostao očaran takvom ženom.

Posle nepunih godinu dana strastvene veze, par se odlučio za sasvim privatno venčanje u Klemanovom rodnom mestu u Provansi u Francuskoj. Robin je imala laku belu haljinu od češke čipke, a oko glave je imala vezanu ešarpu u hipi stilu. Kleman je imao kratki svileni prsluk preko široke košulje i crni šešir širokog oboda.

Uopšte, svi gosti su bili obučeni u mešavini hipi komune i likova iz filma Cigani lete u nebo. Svirala je muzika u duhu sedamdesetih i sve je bilo u opuštenom, boemskom stilu. O svemu se saznalo tek iz objave na Instagram profilu ćerke Robin Rajt.

Na ulicu izlaze s maskama i držeći se za ruke, a plažom u Santa Barbari šetaju zagrljeni i posle dve i po godine braka

Klemanu je ovo prvi brak. Majka mu je nastavnica plesa, a otac modni kreator, pa se i Kleman rano zainteresovao za modu i završio menadžment, a zatim i specijalizaciju iz oblasti mode. Pre nego što je došao u Sen Loran, stažirao je u Dioru i radio kao predstavnik za odnose s javnošću u nekoliko modnih brendova.

U Sen Loranu je zadužen za odnose sa VIP klijentima, pa je sa te pozicije stekao dobro iskustvo i opuštenost u komunikaciji sa slavnim ličnostima. Iako se može smatrati vrlo uspešnim mladim čovekom, Kleman za sada ne može da se meri sa dosadašnjom zaradom svoje supruge, koja se procenjuje na 60 miliona dolara.

Ali on, sa svojom francuskom osećajnošću i osećajem za lepo, i ona, u svojim zrelo vitalnim pedesetim, dobro znaju da suština dobrog odnosa i nije u pariranju, već u dopunjavanju.

Iscrpljujuće iskustvo sa teškim muškarcem

Posle relativno kratkog prvog braka, Robin se udala za Oskarovca Šona Pena nakon njegovog razvoda od pevačice Madone.

Šon Pen važi za nevaljalog momka Holivuda, ali je istovremeno veoma politički aktivan i posvećen humanitarnom radu. Robin i Šon imaju dvoje dece, koji sada imaju 29 i 27 godina. Taj brak je varirao između strasne privlačnosti i strasnih svađa. Zato su razvod nekoliko puta pokretali i povlačili, dok se konačno nisu razveli vrlo burno, oboje uvređeni i potpuno prekinuvši svaku komunikaciju.

Pobunila se što ona, kao žena, ima manji honorar od Kevina Spejsija koji je muškarac, iako su im uloge jednako složene i zahtevne

Featureflash Photo Agency © / Shutterstock.com

Svađali su se i oko starateljstva nad decom, a Šon je u intervjuu Opri Vinfri povodom toga rekao da on i Robin nemaju iste moralne i vrednosne principe kad je vaspitanje u pitanju. Kad ga je Opra pitala da li je tačno da se posle razvoda intenzivno viđa sa mnogim ženama, on je odgovorio: „Nikad nije dobro kad imam višak vremena.”

Ipak, vremenom su bivši supružnici uredili svoje odnose, ali nisu ih izmirila njihova deca, već saradnja u humanitarnom radu koji se tiče dece u Africi. Tada je Šon rekao da je Robin „senzacionalna osoba”.

Njihov sin se već ozbiljno bavi glumom, a Robin je rekla da je „talentovan na oca”. Posle braka sa jednim izuzetnim, ali vrlo teškim čovekom, što je uvek iscrpljujuće i uznemiravajuće, Robin uživa u svojoj trećoj sreći i ne pita se koliko će da traje.