amerika od ljudi

Oskarovke u akciji – najzabavniji deo izbornog spektakla

Izborni spektakl u Americi ulazi u završnicu, a pamtiće se i po jedinstvenim, originalnim stajlinzima kojima su zvezde bodrile kandidate i birače

Predsednički izbori u Sjedinjenim Američkim Državama ulaze u završnicu, a ostaće upamćeni, između ostalog, po zanimljivim stajlinzima kojima su simpatizeri, naročito poznate ličnosti, davali podršku dvojici kandidata – republikancu Donaldu Trampu, koji je u trci za drugi mandat, ili demokrati Džozefu Bajdenu, nekadašnjem potpredsedniku SAD u administraciji Baraka Obame.

Iako je izbor šefa Bele kuće komplikovan i iza njega stoji višemesečni naporan rad hiljada ljudi, predsednička kampanja uvek pomalo liči na karneval, zahvaljujući šou-biznisu.

Holivudske zvezde i poznate ličnosti koje tradicionalno ili ad hoc podržavaju jednu od dve stranke ili same kandidate, i ovog puta dale su svoj doprinos kampanji.

Dive u akciji

Pevačica i kantautorka Tejlor Svift pozvala je fanove da glasaju za promenu – nakitom i kolačićima. Ona je formalno obelodanila podršku Bajdenu, a na Instagramu je objavila fotografiju na kojoj nosi zlatnu ogrlicu Voter (Glasač).

Osim toga, u rukama je držala poslužavnik sa kolačićima Bajden/Haris, odnosno sa imenima kandidata za predsednika i potpredsednicu SAD – Bajdena i Kamale Haris, senatorke iz Kalifornije. Svift veruje da Amerika ima šansu da započne proces isceljenja s njihovim vođstvom.

Na spisku zvezda koje su se oglasile povodom predsedničkih izbora, među ostalima, jesu i miljenice američke publike Bela Hadid, Dženifer Lorens i Maraja Keri.

Oskarovka Džulijana Mur bila je protiv ulaska Trampa u Belu kuću i pre četiri godine, a sada podseća da je glasanje odgovornost građana i da to pravo ne bi trebalo uzimati zdravo za gotovo.

Pevačica i kantautorka Tejlor Svift pozvala je fanove da glasaju za promenu – nakitom i kolačićima

No, impresivna glumica poslala je možda snažniju poruku od ove uobičajene – dizajnerskom haljinom sa štampanim grafičkim detaljima Vote (Glasaj). Manje suptilno, ali slično, učinila je i oskarovka Dajana Kiton. Glumica, čije ponašanje mnogi ocenjuju kao ekscentrično, ponela je nedavno kačket sa veoma jasnom porukom Vote bitches (Glasajte, kučke).

Glumica Dajana Kiton poslala je spektakularnu poruku kačketom „Vote bitches”

Džil Bajden, pretendentkinja na mesto prve dame, ponela je par crnih čizama iznad kolena sa porukom Vote. Reč je o limitiranoj kolekciji od 100 pari čizama, koja dizajneru neće doneti profit, jer se na tom projektu udružio sa nestranačkom organizacijom I am a voter (Ja sam glasač), koja afirmiše građanski aktivizam.

Oskarovka Džulijana Mur u „Vote” haljini podsetila je da je glasanje pravo i odgovornost građana

„Postoji toliko mnogo načina da izrazimo sebe i svoje stavove – a glasanje je jedan od naših najmoćnijih alata za to”, ovim rečima je Mišel Obama, nekadašnja prva dama, propratila kolekcije zabavne odeće i sitnica kojima se ukazuje na važnost izbora.

Trampove zvezde

O modnim ludostima razmišljao je izgleda i sam predsednik SAD koji je, navodno, želeo da se po izlasku iz bolnice pojavi u majici Supermena

O modnim porukama, navodno, razmišljao je i sam predsednik SAD. Prema navodima američkih medija, Tramp je tokom telefonskih razgovora svojim saradnicima predlagao teatralan izlazak iz bolnice u kojoj se se lečio od korone. Prema tom planu, trebalo je da strgne deo odeće ispod koje bi se iznenada ukazala majica Supermena.

Da li je njegov tim to odbio igrajući, ipak, na kartu saosećanja Amerikanaca prema obolelom predsedniku, kojima se nije svideo način na koji je upravljao zdravstvenom krizom, videće se početkom novembra.

U međuvremenu, podsetimo, i Tramp ima svoje zvezde među kojima su Stiven Boldvin, Ajzaja Vošington, Robert Dejvi, Din Kejn, Kristi Svonson, Džejms Vuds, Kersti Ali, Džon Vojt i Denis Kvejd.