Žena sa crvenim znakom na čelu u hramu u Indiji.

Moj indijski melem na ranu – ne dozvolimo da jedan lajk zameni iskren zagrljaj

Kažu da ko u čuda veruje taj čuda i stvara, a ja moram priznati da je moj život pun čuda i čudesnih događaja. Da li zbog moje izuzetno razvijene mašte ili zbog nepresušno radoznalog duha, zatekoh se u čudesnoj Indiji baš za 52. rođendan!

Astrolozi tvrde da je 52. rođendan važan kao rođendan Kironovog povratka – a zapravo mogućnosti za isceljenje najdublje rane i emotivne povrede koju nosimo u telu iz kog zna kog vremena, a možda i života.

Ranjeni iscelitelj

Čitajući o Kironu (asteroid) i njegovom značaju u našoj astrološkoj karti veoma me dotakla priča i dublji smisao, jer ga zovu i „ranjeni iscelitelj”. Kiron je bio prvi astrolog i prvi iscelitelj koji je, tražeći lek za svoju ranu, pronašao mnoštvo melema i lekova za tuđe rane. Pošto je slučajno, greškom svog najboljeg prijatelja bio ranjen u nogu, mesto na kome se u ličnom horoskopu nalazi Kiron priča o tački najveće slabosti, odnosno mestu povrede za koje će osoba čitavog života tražiti leka.

Razmena znanja i iskrenih emocija

Kiron je najčistiji primer ljudskosti i humanosti – svoju bol je delio sa drugima, ali je pomagao da i drugi prepoznaju svoje rane i da ih zajedno iscele. Ono što je ključno jeste otvorenost da se rana oslobodi, kao i svest da odvojenost ne postoji i da smo deo celine. Ono što nas leči jeste zapravo razmena znanja i iskrenih emocija kroz odnose. Ono što je lek jesu harmonični odnosi, kako sa sobom, tako i sa drugima kao ogledalom naše unutrašnjosti.

Koja je to naša najosetljivija tačka koja se pali svaki put baš kao alarm? Koja je to tačka gde se uvek ponašamo kao da smo i dalje „male devojčice”,a ne mudre isceliteljke? Da li imamo snage i volje da se izborimo sa svojom ranom, svojom osetljivošću i svojim ego zidovima i postanemo prave Hiron-ke potrebne ovom društvu i ovoj planeti?

I tako nekako u ovoj magičnoj Indiji shvatih da bez obzira na sve moguće ljudske rane i boli, sve se na kraju svodi na onu jednu čuvenu vibraciju – LJUBAV. Bezuslovna, slobodna, protočna, isceljujuća, bezrazložna LJUBAV kao melem za svaku emotivnu ranu.

Put istine

Na sam dan mog rođendana bila sam u procesu detoksikacije i sama u Indiji, nakon što sam ispratila svog Učitelja i grupu učenika sa kojima smo bili na duhovnom putovanju, koje smo nazvali „Put Istine”. Zapravo sam na dan rođendana bila nekako čudno usamljena i pomislih kako će mi prijati da „samoću” iscelim tako što ću veče provesti u hotelskoj sobi?!

Da samoću potisnem samoćom – možda je strah od samoće ipak moja rana? A onda sam čula da neko kuca. Vlasnik hotela je insistirao da izađem na tren, da popijemo čaj. Kada sam izašla, čekali su me svi moji novi indijski prijatelji sa porodicama, okupljeni oko stola ukrašenog cvećem i tortom.

Preplavio me je ogroman talas ljubavi iz njihovih srca i pogleda. Pljuštali su zagrljaji, osmesi, poljupci, pokloni, iako se znamo tek sedam dana. Nisam im nikada govorila ko sam, šta sam studirala, šta radim, ali jesam sa njima danima bila u iskrenom odnosu – zanimalo me je kako su, kako žive i kakvi su im običaji. Zanimalo me je da li su žene srećne i ostvarene i kako će najstarija ćerka jedne od njih uskoro postati sudija – vauuu, ženski sudija, prva u porodici!

I onda sam shvatila koliko je bezrazložna ljubav zapravo nedostižna dok god se ne prepustimo i ne ogolimo pred drugima. Možda je „sigurnije” pokazati pravu sebe u Indiji nego u Srbiji, jer je nežnost, prihvatanje, sloboda i radost ovde normalna vibracija.

Ne dozvolimo da jedan lajk zameni iskren zagrljaj

Međutim, isceljenje sebe kreće tek kada počnemo sve te zalečene rane da delimo bez straha da ćemo biti osuđeni ili odbačeni. Jer, najveća je hrabrost zapravo pokazati nežnost i ljubav, bezuslovno.

I zato, bez obzira gde smo, i bez obzira sa kim smo, naša je odgovornost da hrabro živimo našu suštinu bez potrebe da se branimo, borimo i dokazujemo, već samo da budemo LJUBAV, RADOST, MIR… Da svojim isceljujućim prisustvom gradimo harmoniju kao osnovnu vibraciju – da budemo hrabre KVANTNE FIZIČARKE I ISCELITELJKE ovog novog vremena otuđenosti i ne dozvolimo da jedan lajk zameni nežni zagrljaj!

Neka je mir u nama i sklad sa okolinom, neka je ljubav u nama i sklad sa celim Univerzumom. Namaste😊!

U skladu sa tim, evo inspirativne Indije kroz popularnu pesmu. Obavezno pogledajte!

Ana