Luksuzan piknik koji se pamti | To sam ja

Luksuzan piknik koji se pamti

Umesto sekiracije oko gurmanskih i ostalih prohteva porodice i prijatelja s kojima želimo da provedemo dan na otvorenom, možemo da pustimo mašti na volju i priredimo spektakularni izlet

Leto i godišnji odmori su na pragu, ali i pre nego što počnu možemo da provedemo poneki vikend u prirodi na pikniku.

Piknik u miru i tišini | To sam ja

Za izlet koji se pamti najvažnije je da izaberemo živopisnu okolinu, bilo da je reč o parku, livadi, šumi, obali reke ili jezera, a sve ostalo su nijanse koje partiju na otvorenom daju karakter.

Cveće i šampanjac

Cveće i šampanjac

Umesto sekiracije oko gurmanskih i ostalih prohteva porodice i prijatelja s kojima želimo da provedemo dan, ili veče, na otvorenom, možemo da pustimo mašti na volju i priredimo luksuzni piknik. Ako na ćebence rašireno na travi dodamo samo nekoliko ukrasnih jastuka, biće nam sasvim sigurno udobnije i uživaćemo u sasvim novom ambijentu. Za jelo možemo da ponesemo sklopivi sto, kako bismo se lakše snašli sa hranom, bez uobičajenog nereda. Naročitu otmenost ovoj trpezi na otvorenom daće buket cveća ili nekoliko grančica koje možemo da uberemo na licu mesta.

Navikli smo da hranu koja se brzo kvari pakujemo u hladne torbe ili mini-frižidere, ali salvete, pribor za jelo, hleb i grickalice možemo da spakujemo u korpu koja izgleda šik, ne samo uživo već i na fotografijama koje snimamo mobilnim telefonom.

Na glamuroznom pikniku hranu i piće služimo iz finih tanjira i čaša, a ako uz sve to otvorimo flašu penušavog vina, biće to veoma verovatno izlet koji se pamti. Ukoliko želimo da produžimo ovaj dan, kad padne mrak za bajkovitu atmosferu dobro dođu solarne lampe, a mnogima će prijati i muzika, makar i sa mobilnih telefona.

Tematski piknik

Za piknik koji se pamti najvažnije je da izaberemo živopisnu okolinu, bilo da je reč o parku, livadi, šumi, obali reke ili jezera, sve ostalo su nijanse

Piknik

Ako je u našim mislima mera luksuza vreme, a ne estetika iz 1001 noći ili neke slične priče, možemo da osmislimo svoju temu za piknik, da iskoristimo svaku sekundu i zabavimo se kako odavno nismo. Na primer, možemo da organizujemo lov na blago, a to može da bude neka lokalna hrana, badminton mečeve ili obilazak muzeja na otvorenom gde zalogaji igraju pomalo sporednu ulogu.

Otmeni piknik nezamisliv je bez korpe, ćebenceta i udobnih jastuka

Piknik u prirodi

Na izletu je sve dozvoljeno, osim ostavljanja smeća i onoga što je nebezbedno. Dakle, ništa nas ne sputava da pustimo da iz nas izađe naše unutrašnje dete ili da jednog od ovih junskih dana na izletu opet glumimo Toma Sojera, možda umetnika sa mobilnim telefonom ili Ernesta Hemingveja, ili najzad, da umesto uobičajenog roštilja pripremimo hranu od namirnica koje su nam pri ruci, jer tema piknika je „preživljavanje”. Uostalom, zar nije luksuzan piknik onaj na kome možemo da se zasladimo divljim jagodama koje rastu na livadi na kojoj planiramo da plandujemo.