Još jedna nova godina – vreme je ispred nas, naše i samo za nas

A gde ćete za ovu Novu godinu? Ima li pitanja koje može više da iritira? Konačno, šta se koga tiče?!

Sigurna sam da ćete se složiti da se godine baš nekako množe, brzo, ubrzano, nikako ih stići. Ali, ne brinite! Nije to zbog godina koje smo teškom mukom zaradile, nego je to zbog tehnološkog napretka, ubrzanog životnog ritma, obilja događaja koje ne stižemo ni da registrujemo, a kamoli da prihvatimo i obradimo. Konačno, čak i oni od dvadesetak godina kukaju kako tek što su ispratili jednu godinu, stiže nova, za koju nisu stigli da osmisle provod.

Sve u svemu, doći će Nova godina, htele mi to ili ne

A gde ćete za ovu Novu godinu? Ima li pitanja koje može više da iritira? Konačno, šta se koga tiče?! Neko će kod prijatelja (hm, zvuči dobro, posebno ako nije tipa da svako donese ponešto). Neko će na koncert (i to je super, postoje još uvek mesta za gala odeću i obuću. Dobro, ne mora baš štikla dvadesetica).

Neko će da napravi večeru na koju će doći deca koja će, provereno, gledati na sat

Neko će u restoran (sve manje, priznajte). Neko na ulicu, tek da nije kod kuće. Neko baš kod kuće (ili što voli, ili baš za inat, što nam je vrlo svojstveno). Neko će da napravi večeru na koju će doći deca koja će, provereno, gledati na sat – koliko još je pristojno da sede jer provod ih tek čeka.

Koliko ko zahvati, toliko će i dobiti, i poneti

Sve u svemu, doći će Nova godina, htele mi to ili ne. A zašto i ne bi? Toliko toga možemo u njoj. Koliko ko zahvati, toliko će i dobiti, i poneti. Dovoljno je iskustava u svakoj od nas da znamo šta i koliko možemo, a želja još više. Što ne bismo u ovoj ostvarile ono za šta nije bilo vremena? Sada je vreme ispred nas, ono naše i samo za nas. Dovoljan razlog za „živeli” u Novoj!