Z

Ja se lečim kuvanjem, da znate

Juče sam odlučila da ću roditeljsku slavu da slavim. Neću bre više ništa da preskačem. Ko nije shvatio da nema ništa na blanko, nek čeka da prođe pandemija

Čestitala sam bivšem mužu slavu. Niko, naravno, ne slavi. Sećam se da smo i za vreme rata slavili, ako se još neko seća tih ratova…

Otac Pera mi je lepo rekao – slava, kao što je Bog zapovedio, u krugu najbližih, a slavlje kad nam Bog ponovo dozvoli.

Od raznih stvari napravili smo religiju. Od ishrane, izbora partnera, vežbi, političke partije. A one to nisu. Mislim da smo zbunjeni.

Žene u Evropi 2020. godine bore se za osnovna ljudska prava. Na istoku, posle 150 godina, žene se ponovo prekrivaju. Sve ovo desilo se dok smo mi žurili da zaradimo još neki dinar, da pokažemo drugarici novu tašnu, naskuplje skije i uspešnog muža. Koncentrisani na pojedinca, izgubili smo širu sliku. Jureći da stignemo neke nepostojeće ideale, izgubili smo čoveka.

Kako dalje? Ja se lečim kuvanjem, da znate. Kuvam stalno i mnogo. Palim tamjan svaki dan. Perem prozore jednom nedeljno. To mi je i molitva, i mantra. Teram decu da čitaju knjige. Teram i sebe.

Pijemo srpska vina i domaću rakiju iz Novog Kneževca. Poslao nam Švajcarac koji je odabrao da živi u Srbiji, iz ljubavi prema sebi

Juče sam odlučila da ću roditeljsku slavu da slavim. Neću bre više ništa da preskačem. Ko nije shvatio da nema ništa na blanko, nek čeka da prođe pandemija.

Kupila sam četvrt praseta, četvrt jagnjeta s plećkom, pa ćemo sve po redu. Ruska salata, kiseli kupus, pihtije, ajvar. Mesim kiflice, hleb i slavski kolač. Za slatko: reform torta.

Pijemo srpska vina i domaću rakiju iz Novog Kneževca. Poslao nam Švajcarac koji je odabrao da živi u Srbiji, iz ljubavi prema sebi.

Želim srećnu slavu svima koji slave… i tu ljubav učvrsti u srcima našim… da ljubimo jedan drugog, a da sebi ne ugađamo, nego da svagda mislimo i činimo na dobro naših bližnjih.

Pridržavamo se svih predloženih saveta Kriznog štaba.

Pevam Oj Moravo… Deca se smeju grohotom.