madrid spanija

Gurmansko nebo na zemlji za De Nira

U španskoj prestonici održan je Madrid Fusion, ali svi još čekaju vrhunac svetskog gastronomskog kongresa – dolazak oskarovca za koga kuvaju vlasnici 25 Mišlenovih zvezdica

Svaki gurman u svetu ovih dana zavidi smrtniku koji će imati priliku da sazna kako izgleda nebo na zemlji, odnosno Robertu de Niru, dvostrukom oskarovcu, za kojeg će kuvati pet šefova koji dele čak 25 Mišlenovih zvezdica.

Na video-pozivnicu za Madrid Fusion, Robert de Niro odgovorio je u sličnom stilu video-porukom: „Doći ću, naravno, hvala, vidimo se…”

Kao što smo već pisali, De Niro, koji je i sam gurman i vlasnik restorana, dobio je nedavno neobičnu video-pozivnicu za Madrid Fusion, jedan od vodećih svetskih gastronomskih događaja.

Pošto se zadovoljstvo ne meri novcem, počasni gost imaće gastronomsko iskustvo života

Neodoljiva video-pozivnica koju je kreirala i izuzetno osmislila agencija Leo Burnett Madrid, a koja atmosferom aludira na legendarne filmske mafijaške sage, izazvala je veliku pažnju na društvenim mrežama. Glavni glumac iz ovog videa, Lari Tejls, u ulozi advokata manifestacije, hrapavim glasom obavestio je glumca o veličanstvenoj ponudi i zašto je od ogromne važnosti da je zvezda ne odbije.

Naime, narator je istako da je budžet ove ekskluzivne manifestacije za angažovanje takvog slavnog ambasadora – nula! Ali, ako se zadovoljstvo ne meri novcem, počasni gost imaće gastronomsko iskustvo života – pet najvećih svetskih imena i deset najskupljih zlatnih kulinarskih ruku, samo za njega spremiće večeru od pet jela.

Iako su organizatori glumcu dali rok od samo 48 sati za odluku, ni sami ne verujući u pozitivan ishod, slavni glumac malo je prekoračio rok, ali je posle 72 sata uzvratio u sličnom stilu, video-porukom: „Doći ću, naravno, hvala, vidimo se kad stignem!”

To sada znači da je De Niro postao lice manifestacije Madrid Fusion za 2022. Mesto za ovo nesvakidašnje posluženje „pet na jedan” još nije određeno, kao ni datum, ali organizatori kažu da je sve spremno i da će se sigurno dogoditi pre 15. januara 2022.

Da će sve prštati od glamura svima je već sada jasno.

Madrid Fusion održava se već 18 godina, a tokom manifestacije stotinu avangardnih i svetski poznatih šefova govori o novim idejama u kulinarstvu

Madrid Fusion, svetski gastronomski kongres, održava se u Madridu već 18 godina. Svake godine, sa izuzetkom prošle, na manifestaciji se okupi stotinu avangardnih i svetski poznatih šefova koji govore o novim idejama i kulinarskim tehnikama.

Ovaj uobičajeni deo kongresa održan je pre nekoliko dana u Madridu, a sada svi očekuju nastavak sa oskarovcem, za koji je zaslužna već čuvena video-pozivnica.