Dekolte – tajna haljine koja uvek dobija

Dekolte može dati ton čitavoj vašoj odevnoj kombinaciji, a poslednjih sezona dizajneri ozbiljno promišljaju nove načine da dekolte učine značajnim akcentom na odeći

Imate li i Vi omiljenu haljinu koju uporno nosite, iako je davno izašla iz mode i protok vremena je na njoj ostavio neizbrisive tragove? Trudite se da joj na svaki način vratite stari sjaj obilazeći sa njom radionice za hemijsko čišćenje, primenjujući bapske recepte i na kraju zatvarajući oči pred činjenicom da joj je životni vek došao do samog kraja.

© FashionStock.com / Shutterstock.com

Ne razumete zašto je ona tako posebna, kada ste u međuvremenu probali na desetine sličnih u nameri da je zamenite, ali samo u njoj vam vrat deluje tako elegantno, kosa baš kako ste oduvek želeli, a ramena izazovno i ženstveno.

Za drsku provokativnost

Možda je tajna, zapravo, u dekolteu. Najčešće jeste. I nije to samo pitanje oblika dekoltea, već i prave proporcije uz vaše telo. Zato će vam se ponekad učiniti da vaš omiljeni čamac izrez na vama deluje atraktivno i neodoljivo, a ponekad ćete pomisliti da ste ceo život bili u zabludi da vam dobro stoji.

Zapravo, radi se o igri malih brojeva, u pitanju su milimetri koji mogu napraviti ozbiljnu razliku.

Dekolte može dati ton čitavoj vašoj odevnoj kombinaciji, a poslednjih sezona dizajneri ozbiljno promišljaju nove načine da dekolte učine značajnim akcentom na odeći.

Ako ga odaberete kao glavni element vašeg autfita, može vas učiniti drsko provokativnom. Međutim, nakon detaljnijeg proučavanja i malo promišljanja, može doprineti savršenom skladu kontura vašeg lica i tela.

© Humberto Vidal / Shutterstock.com

Pre svega balansirajte. Postizanje prefinjenog dubokog dekoltea odnosi se na uravnoteženost proporcija. Na primer, veoma izazovan otvor može postati sofisticiran, a ne vulgaran, ako mu se kao kontrast doda bogat rukav ili produži haljina. Ako na ovo dodate i par ravnih sandala, vaša izazovno sečena haljina biće dobrodošla i za dnevne događaje.

Dekolte može doprineti savršenom skladu kontura vašeg lica i tela

Kada smo već kod razmišljanja o tome kako da stilizujete haljinu sa dekolteom tokom dana, razmislite o pristupu koji podrazumeva pomalo vintidž stil ili stroži kroj, poput haljina iz kolekcija Viktorije Bekam. To će pomoći da stvari postanu uglađene i proporcionalne. Izbacite iz fokusa oskudne, rastegljive haljine iz ranih 2000-ih, a dodajte elegantni seksepil ranih sedamdesetih.

Na kraju krajeva, važno je ostaviti ponešto i nedorečeno.

Suptilno isticanje atributa

Možda je jedan od najzahtevnijih aspekata u savladavanju toga kako poneti dekoltiranu haljinu – određivanje onoga što ćete obući ispod. Ponekad je isticanje vaših atributa delotvornije kada mu se pristupi na suptilan način. Na primer, razmislite o odricanju od push-up grudnjaka u korist grudnjaka odgovarajućeg kroja. Na kraju krajeva, ponekad je jednako važno i ono što ne otkrivate, kao i ono što činite vidljivim, a da se ne lažemo – važno je da se osećate ugodno i sigurno kada stilizujete koktel-haljinu sa dekolteom.

Današnji proizvođači veša nude mnoštvo opcija, stavljajući udobnost na prvo mesto, uz grudnjake sa dubokim izrezom koji pristaju uz vašu haljinu, a ne kao odvojeni komad.

Ponekad je isticanje vaših atributa delotvornije kada mu se pristupi na suptilan način

Možda je najupečatljivija stvar kod koktel-haljina s dekolteom struktura koju daju vašoj odeći i način na koji uokviruju vaše lice. Neki dobro osmišljen nakit iznad ključne kosti može ponuditi savršen način za pojačavanje ovog efekta. Na primer, razmislite o nežnoj, ali upečatljivoj ogrlici ili atraktivnom paru naušnica, ne obavezno zajedno.

© paffy / Shutterstock.com

Ako kao ravnotežu dodate i dobro dizajniran par salonki, zaokružićete ceo izgled. Možda se pitate kakva je veza između salonki i dekoltea, odgovor je sledeći – postići ćete efekat koji će povezati čitavu vertikalu vaše figure, privlačeći pogled prema licu. Dakle, na ovaj način izdužujete telo i privlačite poglede, jer duboki dekolte može biti jedna od najelegantnijih silueta kada se tako izbalansira.

U osnovi, pitanje kako obući dekoltiranu haljinu tiče se osećaja samopouzdanja, koliko i idealne kombinacije modnih dodataka, donjeg rublja i finih detalja koji se odnose na volumen rukava u dužinu haljine .

Veza između salonki i dekoltea – efekat koji će povezati čitavu vertikalu vaše figure, privlačeći pogled prema licu

Da ne pomislite da se sve što smo rekli odnosi samo na večernje haljine, ove principe možete primeniti i na sve ostale odevne predmete, od bluza, preko majica, pa i do sportske opreme.

Naslovna fotografija © CatwalkPhotos / Shutterstock.com