Kolaž za kolumnu Pisma Lady Bo

Zašto nam je jesen važna

Sastajemo se u velikim grupama do dugo u noć. Mora leto da se sumira. Da se dogovorimo, moramo, gde idemo i u kom sastavu na slave ove godine

Jesen je najlepše godišnje doba u Beogradu. Imamo sve boje lišća, sunce sija a ne peče. Pijemo kafu u kafiću. Za strance koji ovo čitaju kafa je tajna šifra koja znači okupljanje drugarica. E sad, kad se u Srbiji drugarice nađu, ne d’o ti bog da si im tema, naročito ako si nečiji momak, želeo bi da budeš momak, drugarice bi želele da budeš momak/muž/obožavatelj/ljubavnik sadašnji, prošli ili budući.

U cilju donošenja jednoglasnih odluka, seciramo te, tvoju majku, bližu familiju, svaku sumnjivu tetku/teču. Dođemo pripremljene na ovakva događanja sa potrebnim podacima. A ha, ja znam sestrinu drugaricu iz osnovne škole koja je kod njih dolazila još dok je baba bila živa, šurnjajina komšinica je udata za bratovljevog druga iz vojske. Znate kakve važne info sve nađemo.

Sećam se jednom, sekretarica mog najboljeg druga bila je sestra od baba-tetke muža moje najbolje drugarice. Cela firma je znala koliko je ta familija oduševljena tom vezom. Da vam kažem pravo, mi smo bili podjednako veseli, ako ne i veseliji tim povodom.

Zato je nama jesen važna. Sastajemo se u velikim grupama do dugo u noć. Mora leto da se sumira. Da se dogovorimo, moramo, gde idemo i u kom sastavu na slave ove godine.

Nego, moram da primetim, obasipaju me reklamama za tretmane/salone/tablete/čarolije svih vrsta za skidanje celulita. To znači da sam ja jedina u gradu ostala sa celulitom, kad su ovoliko navalili na mene.

Sekiram se danima, šta ćemo sad, kad i ja ostanem bez celulita. Živeću život bez i jedne muke?

 Sekiram se danima, šta ćemo sad, kad i ja ostanem bez celulita

Gledam dalje, još malo je ostalo, još samo poneka slučajno šeta bez ubrizgane sreće u lice/usta. Računam, ovim tempom gotove smo do nove godine, sve do jedne bez celulita/bora. Drugim rečima, obećavam godinu 2023. bez problema. Što smo se mučile, mučile smo se.

Rekla je ljubazno ona teta na reklami!

Slušam neki džez i hip-hop sa Jutjuba, ignorišem da mi se koče prsti na rukama. Fokusirana sam na život bez bora. Ko te pita za bol?

Kuvaću nešto zimsko, možda flekice sa šunkom.

Koji živi u pomoći višnjega, pod krovom Boga nebeskoga nastaniće se – Psalam 90.