Šnala u kosi

Ukrasi za kosu, ženstveni detalji za doček sa stilom

Lepo je da se ukrasi slažu, da ih nije previše i da ističu našu lepotu. Svakako se pogledajte u ogledalu pre izlaska i odmerite da li je količina nakita prava

Uvek planiramo gde ćemo i s kim dočekati Novu godinu, šta ćemo obući i kako ćemo srediti frizuru, a retko se setimo ukrasa za kosu. To je sitan detalj, ali nekad tek taj detalj upotpuni ili dopuni celokupan izgled.

U zavisnosti od odeće i obuće koju spremamo za doček zavisi, naravno, i oblik frizure, pa i ukrasi koji se slažu sa svim ostalim odabranim elementima. Nekad nam stil može odrediti detalj na cipeli ili materijal ukrasa za kosu. Lepo je da se ukrasi slažu, da ih nije previše i da ističu našu lepotu.

Češljići, rajfovi, šnalice, tijare, trake, svi klasični ukrasi za kosu mogu biti obogaćeni štrasom, cirkonima, kristalima, perlicama, sjajnim trakama ili lančićima

Srebro ili zlato

Kad izaberemo haljinu, obično već imamo viziju kako želimo da izgledamo. Ako na haljini postoje neki ukrasi, najpoželjnije je da se isti ili sličan detalj pojavi i u kosi. Ako nosimo srebrne cipele ili sandale, onda treba da biramo ukrase kojima je osnovna boja srebrna, a ne zlatna, i obratno.

Ako same pravite ukras za kosu, bitno je da ga ne preopteretite i da pametno rasporedite težinu kako biste mogle da ga nosite čitavo veče

Češljići, rajfovi, šnalice, tijare, trake, svi klasični ukrasi za kosu mogu biti obogaćeni štrasom, cirkonima, kristalima, perlicama, sjajnim trakama ili lančićima. Ako imate vremena i spretne ste u ručnim radovima, možete i same da napravite ukras za kosu. Bitno je da ga ne preopteretite ili da pametno rasporedite težinu kako biste mogle da nosite ukras čitavo veče.

Savet Koko Šanel

Sveže cveće se u kosu obično stavlja za venčanja, ali su cvetni motivi, ili uopšte biljni motivi, grančice na primer, veoma česti i omiljeni kao ukrasi za kosu. Takođe, mnogo je različitih motiva ptica, leptirova, zvezdica, mašnica, srca… Uvek bih preporučila takve, pre nego one sa rogovima jelena ili jelkicama. Takvi mogu biti zanimljivi samo kratko vreme, a ako ste spremni za elegantni doček, sigurno nisu pravi izbor.

Još jedno podsećanje na Koko Šanel, koja je rekla da pre izlaska pogleda sebe u ogledalu i skine jedan ukras sa sebe. Nekad je previše ako stavimo prstenje, narukvice, ogrlice, naušnice, pa na sve to i ukras za kosu. Svakako se pogledajte u ogledalu pre izlaska i odmerite da li je količina nakita prava.