Žena sa viklerima na kosi

Instant rešenja za tanku i proređenu kosu

Postoje mnogi načini stilizovanja kose kojima možemo postići iluziju punije, bujnije kose. Kovrdžava ili talasasta kosa uvek će izgledati bujnija od ravne

Kada je u pitanju prirodno tanka, retka i često beživotna kosa, ono čemu najčešće težimo je volumen. Postoje mnogi načini stilizovanja kose kojima možemo postići iluziju punije, bujnije kose. Kovrdžava ili talasasta kosa uvek će izgledati bujnija od ravne.

Ako vam se kod šiški vidi teme, pogledajte i probajte umetke od kose koji su baš za šiške

Dodajte volumen

Postoje različiti načini za kovrdžanje kose; koji god da izaberete, termička obrada će, ako se često primenjuje, s vremenom oštetiti vlasi. Takođe, ukovrdžana kosa duže će ostati takva ako je kosa kraća, jer na dugoj kosi, zbog njene težine, lokne brže popuste. Zato se preporučuju kraća šišanja, maksimalno do ramena. Ako je kosa duža, možete je podići u neku bogatiju punđu. Uz pletene „krofne” ili druge umetke koji se umeću u punđe i mogu se naći i u našim prodavnicama kozmetike, dodajete volumen i lakše možete oblikovati svoje lokne ili ravnu kosu oko njih.

Nekada se kosa navijala na pamučne krpice i tako ostavljala preko noći, a sada postoji mnoštvo različitih tipova električnih uvijača

Ako vam se spreda, kod šiški, vidi teme, pogledajte i probajte umetke od kose koji su baš za šiške. Time ćete možda promeniti i svoj stil frizure za novogodišnju noć. Preporučujem vam razne umetke od prave kose koji mogu napraviti utisak da imate mnogo kose, ali će vam možda biti potrebna pomoć frizera koji je vičan pravljenju frizura sa umecima.

Za efekat gušće kose

Za tanku i veoma proređenu kosu nikako ne preporučujem ekstenzije, jer mislim da dodatno opterećenje već tanke vlasi koja je sklona opadanju može samo dodatno prorediti kosu iz korena.

Za efekat gušće kose mogu se koristiti i mikrovlakna ili sprejevi u boji koji se posipaju ili prskaju na veoma proređenim delovima temena.

Nekada se kosa navijala na pamučne krpice i tako ostavljala preko noći. Trenutno postoji mnoštvo različitih tipova električnih uvijača kose, od klasičnih figara, električnih viklera, pegli za kosu, sa kojima je olakšano navijanje lokni, a kosu možete i samo uviti na prst i zakačiti šnalicama, ili naviti na klasične viklere ili crviće. Noviji uvijači sami uvuku kosu i zagreju je prema unapred zadatim parametrima. Četke, koje su ujedno i fen i četka, mogu i da se vrte same… Šta god da odaberete, poželjno je da za produženi efekat stavite neki od učvršćivača pre navijanja i koristite zaštitni sprej za termičku obradu, a kad navijete kosu, svakako možete koristiti lak za kosu.