Pletenice: mogućnost za kreiranje novih karaktera i stilova

Upletene pletenice se mogu plesti u različitim pravcima, a u pletenju se mogu dodati šarene trake ili dodatna kosa, kako bi se povećala količina i dužina kose

Da li se sećate Bo Derek u jednom od filmova o agentu 007 , kako izlazi iz mora sa kosom upletenom u sitne pletenice? Ili strogo stilski upletene kose Holi Hanter u fimu Klavir?

Bezbroj je različitih načina da se kosa uplete u pletenicu ili pletenice, koji mogu kreirati bezbroj različitih karaktera i stilova, zasnovanih na uplitanju kose.

Najjednostavnije je pletenje pletenice od tri pramena kose. Takvo jednostavno i brzo uplitanje pre spavanja, omogućava da se sačuva duga kosa, kako se ne bi umrsila. Ako poželite komplikovaniju ili interesantniju frizuru od osnovne pletenice, možete naučiti pletenje od četiri dela kose.

Brojne mogućnosti invetivnog uplitanja traka i drugih dodataka

Uplitanje pletenica sa dodavanjem pramenova kose pruža beskrajne mogućnosti, ali je i komplikovanije, pa ako se odlučite za više pletenica, možda će vam zatrebati pomoć frizera ili vešte prijateljice. Čak i ako ste dovoljno spretne, verovatno će vas nakon nekog vremena boleti ruke.

Povećanje dužine i količine kose

Upletene pletenice mogu se plesti u različitim pravcima, a u pletenju se mogu dodati šarene trake ili dodatna kosa, kako bi se povećala količina i dužina kose. Na krajevima, ako ih pustite da padaju na ramena, možete dodati gumice u boji ili perle za kosu. Bitno je da pre pletenja kosu podelite na pravilne delove kako bi, pored teksture, pletenica i razdeljci kreirali zanimljiv dezen.

Upletena punđica, oreol pramenčića, kombinacija boja

Uplitanje pletenica sa dodavanjem pramenova kose pruža beskrajne mogućnosti, ali je i komplikovanije, pa ako se odlučite za više pletenica, možda će vam zatrebati pomoć frizera ili vešte prijateljice

Popularne kod muškaraca

Svečanije izdanje pletenica koje se postavljaju u punđe, poseban je izazov. Delovi se mogu izvlačiti kako bi se dobila meka lepeza pramenova kose, možda u obliku cveta, kao i jednostavnih ili komplikovanijih grafičkih oblika.

Uz takve punđe lepo se slažu perlice koje se, pojedinačno ili nanizane na trake, upliću naknadno ili u osnovnom pletenju kose.

Pletenice nosu samo romantični detalj, efektne i uz kožnu jaknu

Upletene pletenice odavno nisu više rezervisane samo za žene. Ako zanemarimo etnička uplitanja kose kod muškaraca, koja datiraju hiljadama godina unazad, mislim da su slavni sportisti koji su promovisali pletenice, pre svega fudbaleri i košarkaši, uticali na to da one postanu popularne i kod muškaraca.

Pletenice su popularne bez obzira na godine, pol ili rasu, zato upletite neku pletenicu bar ponekad.