Obrve nameštaju ženi

Obrve daju karakter licu: Da li da ih izbelimo

Na modnim pistama i crvenom tepihu sve češće viđamo izbeljene obrve, ali za svakodnevno šminkanje ipak preporučujem umerenije svetle obrve

Laminacija obrva je jedan od najpopularnijih tretmana poslednjih meseci. Obrve se priljube uz kožu i nateraju u poziciju prema gore i prema spolja, kako bi očekivano rasle naše obrve. Tako naše obrve izgledaju uvek uredno očešljane.

Svakako nam laminacija pomaže i kad želimo da postignemo novi izgled koji je u modi već neko vreme, a sve više se pojavljuje na modnim pistama i crvenom tepihu – izbeljene obrve.

Laminacija obrva je jedan od najpopularnijih tretmana poslednjih meseci

Umetnički stajling

Obrve su velika površina na licu i jedan od važnih oblika koji našem licu određuje karakter. Mislim da je dobar eksperiment da ih privremeno izbelite; definitivno isprobajte pre nego što se odlučite za trajno beljenje obrva.

Mene potpuno izbeljene obrve malo podsećaju na alien look i, kada je reč o svakodnevnom izgledu, nisam pristalica ni ekstremno tamnih, tetoviranih, ni potpuno izbeljenih. Ali za specijalne prilike vredi znati kako da se postigne efekat koji je veoma interesantan i poseban. Definitivno, jako promeni fizionomiju lica, i kod ekstremnih umetničkih stajlinga je čest zahvat.

Trajno beljenje obrva radi se slično kao izbeljivanje kose i dobro je da to prepustite stručnjacima u salonima

Za svakodnevno šminkanje ipak preporučujem umerenije svetle obrve, ako težite tom izgledu.

Trajno beljenje obrva radi se slično kao izbeljivanje kose. Zato je dobro da takav postupak prepustite stručnjacima u salonima i ne pokušavate da to uradite same kod kuće, naročito zbog blizine očiju. Takođe, treba imati na umu da se obrve u tretmanu bojenja ponašaju prilično drugačije od kose. Naravno da možete ponovo da ih obojite u tamnije, ako vam blede obrve dosade, ali probajte prvo sa nepermanentnim izbeljivanjem.

Sedefasti korektor

Pripremite čist spoolie (četku za maskaru) i korektor. Nanosite korektor spulijem u svim pravcima i pazite pri tome da što manje obojite kožu. Završavate, naravno, u pravcu u kojem želite da su vam očešljane obrve. Ako je korektor delimično završio i na koži, obrišite ga bebi-štapićima za nos sa kože oko obrva. Nikako vam nije potrebno izbeljivanje kože oko obrva, jer će vam u tom slučaju obrve izgledati tamnije, uprkos korektoru na obrvama.

Korektor koji koristite može sadržati shimmer. Kad je sedefast, korektor odbija svetlo i može pomoći da obrve izgledaju još svetlije. Naravno, uvek je lakše prekriti svetlije dlačice od tamnih. Za dodatno pokrivanje, ako kroz korektor još probija tamna boja obrva, sprejom za izrastak u plavoj boji i pljosnatom četkom popunite delove obrva. Naprskajte na ravnu plastičnu ili staklenu površinu boju i zahvatajte četkom za precizniji nanos.

Kad su vam obrve veoma tamne, pokušajte sa korektorom koji je bledoroze ili bledožute boje.

U zavisnosti od boje obrva nađite najpovoljniju nijansu, a korektor svakako mora dobro da pokriva i najbolje da je tečan i gust, lakše se nanosi od kremastih.