usne bez jake sminke

Ne treba nam maska da se pokažemo pred svima

Problem je kad okolinu naviknemo na svakodnevno jako našminkano lice. Kad nas vide bez jake šminke ili s prirodnom šminkom, čak i nama bliskim ljudima izgledamo potpuno drugačije

Normalno je da posle takmičenja sportistkinja da izjavu za medije bez šminke, oznojena i malo neuredne kose. Od nje niko i ne očekuje da je besprekorno spremna za izjavu na televziji i fotografije za časopise. Ali, kad se sportistkinje pojave u javnosti u svečanijem izdanju, komentari ne izostaju, odmah smo spremni da kritikujemo ili komentarišemo njihov izgled. Takođe, prejaka, estradna šminka nije prihvatljiva u svakodnevnom izdanju ministarki, službenica, naučnica, ili drugih javnih ličnosti koje nisu deo estrade.

Odmor od šminke

A šta se dešava kad se pojave privatne fotografije javnih ličnosti? U velikim naslovima stoji „bez šminke” i ime poznate ličnosti. Nekad su stvarno fotografisane bez šminke, a nekad su samo našminkane normalno, dnevno.

Potrebno je da za svaku priliku izgledamo sveže, lepo i uredno, a estradna šminka nije za svakodnevnu primenu

Pošto smo svi navikli da ih vidimo sa scenskom šminkom, izgledaju nam potpuno drugačije. A i da su izašle u šetnju s decom, zar nemaju pravo da i one odmore lice od šminke? Problem je kad okolinu naviknemo na svakodnevno jako našminkano lice. Kad nas vide bez jake šminke ili s prirodnom šminkom, čak i nama bliskim ljudima izgledamo potpuno drugačije.

Potrebno je da za svaku priliku izgledamo sveže, lepo i uredno, a estradna šminka nije za svakodnevnu primenu. Kao što dugačku večernju haljinu i štikle ne nosimo na piknik ili na posao, jer je nepraktično i smešno, ne preterujte s količinom šminke kad to nije prigodno. Potrebno je ponekad da smo mi – mi, bez maske. Jer, šminka može da bude i skrivanje prave sebe. Ako ne možete odjednom da se „otkrijete”, pokušajte postepeno da smanjujete količinu nanosa.

Za potpuno prirodan izgled, kao da ste nenašminkani, potrebno je možda i veće znanje nego za jaču šminku

Zadovoljne sobom

Internet akcija objavljivanja selfija bez šminke, glumica, pevačica i drugih žena iz javnog života, neko vreme bila je baš popularna. Mislim da je i to pokušaj da se pokaže kako treba da budemo pre svega zaodvoljne same sobom, da nam ne treba maska da se pokažemo pred svima. Međutim, ako pažljivo pogledate, neke ipak jesu našminkane, iako izgledaju nenašminkano. No, to je već njihov problem ili nesigurnost.

Za potpuno prirodan izgled, kao da ste nenašminkani, potrebno je možda i veće znanje nego za jaču šminku.

U zavisnosti od svetla, treba da prilagodite količinu, proizvode i mesta na koja ćete aplicirati male, ali bitne nanose šminke. Ta vrsta šminke sigurno je dobar izbor ako ne možete skroz bez našminkanog lica.

Ne odustajte od šminkanja, samo ga prilagodite i nađite pravu meru, vreme i događaj za određeni izgled.