Miloš Timotijević

Glumac Miloš Timotijević – intervju sa umetnikom bogatog portfolija

Mislim da je došlo doba žena, što je fantastično.

Miloš Timotijević je poslednjih godina jedno od najistaknutijih imena na našoj glumačkoj sceni. Pohađao je Fakultet dramskih umetnosti i diplomirao u klasi profesora Milenka Maričića, 1999. godine. 

Svoju karijeru započeo je davne 1995. epizodnom ulogom u seriji Kraj dinastije Obrenović, da bi se do danas proslavio brojnim epizodnim, ali i glavnim ulogama u filmovima i TV serijama. Takođe, njegove izvedbe možete gledati u mnogim beogradskim pozorištima. 

Na daskama koje život znače igra od davne 1992. godine, a jedna od prvih zapaženih predstava je Princeza Ksenija od Crne Gore u kojoj je na sceni bio sa legendarnim glumcima Mihailom Mišom Janketićem i Mirom Stupicom. 

Za sve koji cene rad Miloša Timotijevića, pripremili smo kratak intervju. Nastavite da čitate naš tekst i pogledajte kakve odgovore je glumac dao na neke od zanimljivih pitanja koja smo mu postavili. 

Miloš Timotijević – glumac bogatog portfolija

Miloš Timotijević je naš filmski, televizijski i pozorišni glumac poznat po brojnim sporednim i glavnim ulogama. Jedna od najzapaženijih svakako je uloga Petra u filmu Vlažnost 2016. godine za koju je dobio dva značajna priznanja- FIPRESCI nagradu za najboljeg glumca i nagradu za najboljeg glumca na FEST-u 2016. godine. 

Ne smemo izostaviti zapaženu ulogu korumpiranog policajca Stupara u seriji Južni vetar, potom i uloge u srpsko-britanskoj seriji Besa, kao i serijama Vojna akademija i Senke nad Balkanom. Na daskama koje život znače, važne uloge ostvario je u Ateljeu 212, Madlenijanumu, Bitef teatru, Beogradskom dramskom pozorištu i u drugim beogradskim pozorištima. Dobio je i Sterijinu nagradu za inovativan pristup angažovanom pozorištu, a ova priznanja samo su jedan od pokazatelja njegove više nego uspešne karijere. 

Glumac Miloš Timotijević

Glumac Miloš Timotijević – kratak intervju

U kratkom intervjuu koji smo pripremili za vas, Milošu Timotijeviću postavili smo nekoliko znimljivih pitanja, čiji odgovori će vam pomoći da bolje razumete glumca, ali i sami se zapitate o nekim važnim životnim pitanjima. 

  1. Postoje li nepoželjna pitanja za muškarca 45+?

– Da. U našoj kulturi je normalno da pitaju – jelʼ imaš decu? A ako ne, onda, a što nemaš? Pa kada ćeš? To su ne samo nepoželjna, već i pitanja koja se graniče sa ukusom i prelaze granicu.

  1. Kako ste se spremili za svoj prvi romantični sastanak?

– Kako sam se spremio? To je bilo dosta čudno vreme. Nisam siguran da sam imao previše opcija. Bilo je bitno da odeća bude čista, da nema fleke.

  1. Da li je za uspeh u životu važnija podrška i blagonaklonost okoline (prijatelja, porodice, mentora…) ili lična srčanost?

– Podrška je uvek bitna. Ali na kraju sve zavisi od vas. I, naravno, dosta često i od sreće.

  1. Šta ste naučili o sebi od kada ste postali poznati?

– Ništa specijalno. Da to što si poznat nikako ne mora da utiče na tebe i ljude oko tebe. Možda bih to mogao da kažem.

  1. Najvažniji profesionalni uspeh, najdraže ostvarenje?

– To je svakako film Vlažnost, jer mi je on otvorio vrata za sve ovo što mi se sad dešava.

Film Vlažnost mi je otvorio vrata za sve ovo što mi se sad dešava.

  1. Koji je Vaš poseban, skriveni talenat – super power?

– Ja sam dobar glumac, kuvar i vozač, sve ostalo je manje-više kao kod svih ljudi.

  1. Fiktivna ili stvarna ličnost koja za Vas simbolizuje vreme mladosti i odrastanja?

– Pa, sad… Ima ih više. Tom Sojer, recimo, ali i Hulk.

  1. Ko je uticao na formiranje Vašeg ličnog stila, šta ste poneli iz porodice, a šta je danas Vaš zaštitini znak?

– To bi svakako bili moji roditelji. Moja mama je imala besprekoran osećaj za modu, a tata je radio kao foto-reporter modnog časopisa. Mada mislim da je moj stil uobličio pank (punk), kao način posmatranja sveta i odnos prema životu.

Mislim da je moj stil uobličio pank (punk), kao način posmatranja sveta i odnos prema životu.

  1. Društvene mreže – prozor u svet ili nužno zlo?

– Zavisi. Za pametnog čoveka prozor u svet. Ima mnogo pozitivnih aspekata društvenih mreža. Kao i negativnih.

  1. Najveći izazovi za muškarca trećeg milenijuma?

– Suočavanje sa promenom paradigme da ovo više nije muški svet. Mislim da je došlo doba žena, što je fantastično.

Nadamo se da vam je tekst bio zanimljiv, kao i da vam je kratak intervju sa našim istaknutim glumcem pomogao da ga bolje upoznate i poslužio kao inspiracija i podstrek da razmišljanje o nekim važnim životnim pitanjima.