Koliko godina imaju ruke

Koliko godina imaju ruke

Za razliku od velike i raznolike količine šminke za lice, za ruke i šake na tržištu nema baš mnogo izbora. Šminka za telo je pravo rešenje

Koliko puta ste obrisale fotografiju zbog izgleda ruku? Ili na televiziji videle gošću koja je jako našminkana, izgleda super, a onda rukom skloni kosu sa lica…

Često se fotografišemo u poziciji da su nam ruke blizu lica. Šminka nam je super, osmeh i izraz lica takođe, frizura besprekorna, a ruke kao da nisu naše. Pre svega, vidi se razlika u boji, boja nije ujednačena, primećujemo da su obično crvenije od lica, naročito ako je hladno.

Za razliku od velike i raznolike količine šminke koja postoji za lice, za ruke i šake na tržištu nema baš mnogo izbora. Šminka za telo je pravo rešenje kad vam je potrebno da vaše ruke izgledaju što bolje. Ako na ambalaži ne piše baš „šminka za telo”, to su obično tenovi za noge. Samo obratite pažnju da ne budu pregusti.

Namažite ruke kremom pre nanošenja tena i dobro razmažite ten. Ako nanesete predebeo sloj šminke, bore će biti istaknute

U slučaju da je ten pregust, ruke će vam ponovo delovati kao da nisu vaše, izgledaće neprirodno, veštački. Namažite ruke kremom pre nanošenja tena i dobro razmažite ten. Ako nanesete predebeo sloj šminke, bore će biti istaknute. Potrebno je imati na umu da je obavezno našminkati kompletnu površinu tela koja se vidi. Ako to uradite delimično, opet će biti vidljiva razlika između našminkane i nenašminkane površine, uprkos dobrom razmazivanju.

Ne zaboravite da obrišete ten sa noktiju!

Uz haljinu bez rukava ili kratke rukave, moramo namazati čitave ruke. Kad se ten osuši, možete četkicom dodatno pokriti flekice ili mesta gde vam je potrebno jače pokrivanje nepravilnosti u boji. Ne zaboravite da obrišete ten sa noktiju!

Ako hoćete, na primer za fotografisanje, da vam ruke izgledaju lepše, protresite ih iznad glave i žile će se malo isprazniti, a ruke izgledati lepše

Tenovi za telo obično se fiksiraju sami, sušenjem. Ali, pri kupovini obratite pažnju da ne zahtevaju nanošenje pudera u prahu. Bitno je da pratite uputstva i zbog bezbednog kontakta sa garderobom. Kad se ten osuši ili fiksira do kraja, širokom četkom lagano pređite bronzerom preko gornje strane šaka kako bi šake izgledale prirodnije. Neki tenovi za telo sadrže sedef, što naročito lepo izgleda kad ste preplanule, pa tada nema potrebe za dodatnim bronzerom.

Još jedan trik za fotografisanje. Ako ruke protresemo nadole, videćemo da nam žile jače iskoče. Ako hoćete, na primer za fotografisanje, da vam ruke izgledaju lepše, protresite ih iznad glave – žile će se malo isprazniti, a ruke izgledati lepše.