Brzim rešenjima sredite greške u šminkanju

Brzim rešenjima sredite greške u šminkanju

Uvek imajte nadohvat ruke bebi-štapiće. Jer, baš kad mislimo da smo gotove, desi se da poslednjim pokretom maskara završi na obrazu ili kapku, umesto na trepavicama

Uvek žurimo. Pokušavamo najbrže moguće da obavimo one nužne ili manje nužne svakodnevne obaveze kako bismo imale više vremena za sebe. Šminkanje takođe pokušavamo da svedemo na što manje vremena, a da efekat bude maksimalan. U žurbi nam se desi da šminka koju nanosimo na lice završi na pogrešnom mestu. U trenutku kad mislimo da smo gotove, baš tada se desi da poslednjim pokretom maskara završi na obrazu ili kapku, umesto na trepavicama. Olovkom popravljate oblik usana i taman mislite da ste gotove kad vam olovka sklizne sa pravca.

Bitno je da brišemo greške uvek čistim delom, od spoljne ivice prema sredini fleke koju želimo da obrišemo

Razmazivanje

Prva reakcija nam je da prstom skinemo/obrišemo grešku. Nekad, s nekom šminkom, to je ispravna reakcija, a nekad napravimo više štete. Kad se umažete maskarom, nikako nemojte prstima da je skidate dok se ne osuši. Lakše i bez razmazivanja, mehanički ćete je skinuti kad se osuši. Prstima utrljajte i razmažite maskaru, a tada je jedino rešenje da na bebi-štapić stavite malo micelarne vode ili nekog drugog nemasnog odstranjivača šminke i obrišete veliki deo prethodno nanete šminke. Jer, kako sam već spomenula, uvek nam se takva vrsta razmazivanja desi pred kraj, kad smo već nanele ten, puder, senke… i cilj nam je da što manje moramo da popravimo i da što brže završimo sa spremanjem.

Uvek imajte nadohvat ruke bebi-štapiće. Bitno je da brišemo greške uvek čistim delom, od spoljne ivice prema sredini fleke koju želimo da obrišemo.

Ako vam se često dešavaju „greške”, razmislite da okrenete redosled nanošenja

Dok brišete, zavrtite štapić među prstima, taman za jedan krug, tako ćete sa manje trljanja obrisati više neželjenog nanosa. Tek ako ne možete da obrišete suvim štapićem kompletnu grešku, kapnite malo micelarne vode ili nekog nemasnog odstranjivača i sklonite grešku do kraja. Zatim možete da popravite deo koji ste obrisale.

Predostrožnost

Ako vam se često dešavaju „greške”, razmislite da okrenete redosled nanošenja. Krenite sa šminkanjem očiju, stavite ten, puder, rumenilo, možete dodati još jedan sloj maskare i karmin.

Ako vam se često dešavaju „greške”, razmislite da okrenete redosled nanošenja

Ovakvim redosledom smanjujete mogućnosti za briši/piši situacije. Smanjujete time i količinu trljanja i razvlačenja kože. Od pomoći mogu biti i silikonske zaštite za ispod oka, koje štite od delića senke koji padaju na deo sa najosetljivijom kožom. Možete sebi pomoći i debljim nanosom pudera u prahu, koji na kraju šminkanja odstranite velikom mekom četkom, zajedno sa ostacima popadale senke.