Orman u spavaćoj sobi, koji je otvoren, a unutra se vide jakne i mantil koji vise na ofingerima.

Kako da vaš orman uvek miriše sveže – DIY mirisne vrećice i stikeri za vešalice

Želite da vaš orman uvek miriše sveže i prijatno, ali ne želite da koristite hemikalije ili skupe osveživače?!? Postoji jednostavno rešenje koje možete sami napraviti kod kuće koristeći prirodne sastojke. U ovom DIY projektu naučićemo vas kako da kreirate male mirisne vrećice koristeći pirinač i vaš omiljeni parfem ili eterično ulje. Ove vrećice su dugotrajne i veoma efikasne u održavanju svežine vašeg ormana. Pratite korake ispod i uživajte u prijatnom mirisu svaki put kada otvorite svoj orman.

Materijal:

• beli pirinač

• omiljeni parfem ili eterično ulje

• vlažna maramica ili mala vrećica od tkanine

• gumica ili traka za zatvaranje vrećica

Uputstvo za rad

Priprema vrećica

Ako koristite gotove vrećice, jednostavno ih pripremite za punjenje. Isto učinite i s maramicama – stavite ih na dlan ruke.

Punjenje pirinčem

Uzmite kašiku ili jednostavno sipajte pirinač iz posude u vrećicu ili maramicu. Ostavite dovoljno prostora na vrhu da biste mogli da zatvorite vrećicu ili maramicu.

Dodavanje parfema ili eteričnog ulja

Isprskajte pirinač omiljenim parfemom ili nakapajte eterično ulje direktno na pirinač u vrećici ili maramici. Pazite da ne preterate – dovoljno je da par puta poprskate parfem ili sipate nekoliko kapi ulja, u zavisnosti od jačine mirisa.

Zatvaranje vrećica

Pažljivo zatvorite svaku vrećicu koristeći traku ili gumicu.

Postavljanje vrećica u orman

Postavite vrećice u različite delove ormana, na police, među garderobu, u fioku ili ih okačite na vešalice. Ovo će osigurati da miris bude ravnomerno raspoređen po celom ormanu.

Saveti:

• Možete eksperimentisati s različitim mirisima, kombinovanjem eteričnih ulja. Na primer: lavanda za opuštanje i smirivanje ili limun za osvežavajući efekat.

• Obnovite miris po potrebi, dodavanjem nekoliko kapi parfema ili eteričnog ulja na pirinač, svake 2-3 nedelje.

• Ako primetite da miris slabi, možete zameniti pirinač i ponovo dodati parfem ili eterično ulje.

Potpuno isti i još jednostavniji je postupak sa vešalicama i samolepljivim štitnicima za nameštaj, koji možete videti u našem videu.

Ovaj DIY projekat ne zahteva mnogo vremena niti skupe materijale, a pruža dugotrajan efekat. Korišćenjem prirodnih sastojaka, možete izbeći hemikalije i prilagoditi miris prema svojim željama. Redovnim obnavljanjem mirisa, vaš orman će ostati osvežen mesecima. Uživajte u prijatnom mirisu svaki put kada otvorite svoj orman i podelite ovaj koristan trik sa prijateljima i porodicom!