Žene koje se sminkaju

Jedna, dve, tri… koliko senki za oči je dovoljno

Ako ste našle svoj stil i znate da je to vaša rutina koju nećete drastično menjati, držite se određene palete boja i proizvoda na koje ste navikle. Ali pored svog osnovnog izbora isprobajte, s vremena na vreme, nešto novo

Koliko puta ste kupile nešto od šminke i kasnije shvatile da vam ta boja ili tekstura uopšte ne odgovaraju? Koliko lako nas privuku divne ambalaže i boje, želja da posedujemo nešto lepo što će nas usrećiti, oraspoložiti, ulepšati? Tu je koren česte greške koju činimo u kupovini dekorativne kozmetike, naročito senki.

Da li nam treba velika živopisna paleta senki

Ima proizvoda koji su osnovni, kao na primer dobra crna maskara. A da li nam treba velika živopisna paleta senki? Da li stvarno isprobate sve boje, a kamoli da ih stvarno koristite? A onda kad potrošite omiljene boje i želite da kupite iste, u prodaji su već nove kombinacije jer je stigla nova sezona.

Kombinujte boje, ali pažljivo

Ako već imate veliki izbor boja, probajte ih. Igrajte se i pokušajte da stavite senku u jednoj boji, ali različitih nijansi. Na primer, pređete čitav kapak pastelnoplavom sa sedefom, uz oko koristite tamnu, skoro crnu nijansu plave, ali mat, a senčenje oko preklopa kapka uradite, na primer, parisko plavom. Isto tako možete sa svim nijansama.

Korišćenjem iste boje u različitim nijansama, ako je razlika dovoljna, možemo postići odgovarajuću dinamiku i izbeći monoton izgled.

Na oku sa spuštenim kapcima bolje je opredeliti se za manje boja sa pravilno postavljenim akcentima

Dinamiku možete postići i raznim kombinacijama boja. Meni je uvek interesantna kombinacija kajsija nijansi sa sivozelenom ili zagasitoljubičaste sa kajsija tonovima. Ako želite da nanesete više od tri boje senki, morate imati više znanja kako to da uradite, kao i mesta oko oka.

Investicija u dobru maskaru i kvalitetnu senku uvek se isplati

Na oku sa spuštenim kapcima bolje je opredeliti se za manje boja, uz pravilno postavljene akcente. Uvek gledajte da tamne, mat senke, koristite kad želite da naglasite dubinu ili za jače isticanje karakteristike oka, a da svetlije ili boje koje nisu intenzivne koristite za predeo oko preklopa ili kao osnovnu nijansu na celokupnoj površini kapka. Preporučujem kupovinu manjih paleta ili pojedinačnih senki ako niste eksperimentalni tip i ne želite da menjate svoju rutinu.

Ako ste zadovoljne, ne menjajte stil

Ako ste našle svoj stil i znate da je to vaša rutina koju nećete drastično menjati, držite se određene palete boja i proizvoda na koje ste navikle. Ali pored svog osnovnog izbora isprobajte, s vremena na vreme, nešto novo. Naročito ako se svakodnevno šminkate, pokušajte bar sa nekom novom nijansom svetlije senke.

Za velike promene treba vremena i malo igranja. Ako niste spremne za to ili nemate strpljenja i vremena, nemojte ni menjati nešto čime ste zadovljne.

Investicija u dobru maskaru i kvalitetnu senku uvek se isplati. Manje će se razmazivati i skupljati u boricama oko očiju. Takođe je i manja opasnost od nekih alergijskih reakcija očiju. Ako imate problem sa skupljanjem senki, pre senčenja oka nanesite podlogu na kapak.