našminkane oči devojke

Iznad maske, vatromet šminke za oči

Razmišljajte o obliku oka i gde je potreban tamniji, a gde svetliji nanos, kako biste pravilno osenčili svoje oko ili ga korigovali da izgleda bolje. Možete da zadržite oblik, a promenite neku boju

Izgleda da ćemo maske nositi još neko vreme pa su i modni trendovi kozmetičke industrije posvećeni, pre svega, šminkanju očiju. Toliko je različitih predloga u svim poznatim i uglavnom već viđenim stilovima, ali u novim kombinacijama. Čak se u modu vraća maskara u boji, da se podsetimo osamdesetih, pored electric blue i ljubičaste.

Ajlajneri u boji

Za svaki stil šminkanja oka ima novih kombinacija ili varijacija. Na primer, kada je reč o ajlajneru, on se nanosi u supertankoj, ali i superdebeloj liniji, u crnoj ili nekoj neutralnoj boji, do svetlucavih ili mat u jarkim bojama.

Ako se odlučite za klasičnu boju ajlajnera, preporučuje se neki akcent u boji, ali ne u klasičnom nanosu nego, na primer, samo na unutrašnjem uglu (uz koren nosa), sa nekom jarkom bojom. Još uvek je popularan double wing koji prati isto tako jarka senka, uz samu liniju crnog ajlajnera. Boje mogu biti nijanse crvene, zelene, plave, žute, ali stvarno jarke i intenzivne.

Baš za svaki stil našla sam neki predlog, ili u novoj kombinaciji boja, ili sa nekim novim proizvodom

Crveni tonovi senki

Potpuno drugačiji stil je bez iscrtavanja oka; bledoroze senka naneta na veliku površinu oko oka, isti ton rumenila i ruža, bez maskare ili bilo kakvog jakog akcenta ili iscrtavanja – lepo i nežno. Smokey eyes stil šminkanja oka nekako se preliva u crvene tonove koji su prilično zastupljeni među senkama.

Crveni tonovi koriste se u svim kombinacijama, od braonkasto crvene, narandžaste do jarke, čiste crvene. Takođe, popularne su ljubičaste boje senki, same ili u kombinaciji sa crnom, sivom ili nekom drugom bojom.

Ljubičasta koja se koristi sama, čistija je od zagasite ljubičaste koju smo koristile poslednjih nekoliko godina.

Potreban je oprez sa crvenim senkama, jer umesto svežeg izgleda možete postići upravo suprotno i izgledati bolesno

Takođe, povremeno se vide masne senke koje izgledaju kao vodenaste ili gelaste sa puno sedefa, animal print i jos ponešto, čak i grafička iscrtavanja u stilu 60-tih. Da li neki stil fali? Baš za svaki stil našla sam neki predlog, ili u novoj kombinaciji boja, ili sa nekim novim proizvodom.

Svi stilovi su interesantni, ali koliko je to primenjivo za nas? Izaberite najbolju kombinaciju spram vašeg oblika oka i vašeg stila. Očito je da ima bezbroj predloga, a i novih vrsta proizvoda za šminkanje očiju. Svakako morate bar da vidite i probate nove kolekcije.

Malo vežbe

Na vama je da odlučite da li ćete se povinovati modi ili ostati na starim i isprobanim tehnikama i rutinama. Pre svega razmišljajte o obliku oka i gde je potreban tamniji, a gde svetliji nanos, kako biste pravilno osenčili svoje oko ili ga korigovali da izgleda bolje. Možete da zadržite oblik, a promenite neku boju.

Popularne su ljubičaste boje senki, same ili u kombinaciji sa crnom, sivom ili nekom drugom bojom

Teško je menjati se, ali nekad se isplati malo truda i uvođenje promena u rutinu. Sigurna sam da će promena biti primećena. Skrenula bih vam samo pažnju da je potreban oprez sa crvenim senkama, jer možete umesto svežeg izgleda postići upravo suprotno i izgledati bolesno.

Zato je potrebno odabrati pravu nijansu i pažljivo je naneti. Sve promene isprobajte kod kuće. Nemojte da čekate specijalnu priliku kako biste nešto prvi put nanele, već se za nju uvežbajte.