Dalaj-lama

Da, da, sve je otišlo dođavola!

Svet je ovih dana obišao šokantan snimak svetski poznatog dalaj-lame, kako u nekoj zvaničnoj prilici, okružen budističkim verodostojnicima i publikom, od indijskog dečaka traži prvo da ga poljubi u usta, a onda i da mu sisa jezik. Dalaj-lama, planetarna budistička zvezda i guru Holivuda, blizak prijatelj kralja Čarlsa, ljubimac vladara sveta, estradna zvezda „svetske duhovnosti”, bez problema, javno, pred publikom i kamerama, isplazio je svoj matori jezik i privukao dečaka k sebi.

Osamdesetsedmogodišnji tibetanski lider, sa titulom njegove svetosti, iskoristio je trenutak kad mu je dečak prišao i pitao da li može da ga zagrli, i napravio ovaj sramotni gest neprikrivene pedofilije.

Posetioci ovog događaja koji je organizovala indijska M3M fondacija, i koji su sedeli oko „spiritualnog lidera”, smejali su se konsterniranom izrazu lica deteta kad je dalaj-lama isplazio jezik i naredio dečaku da mu ga sisa. Da stvar bude još odvratnija, „prosvetljeni lama”, smeškajući se, pre nego što je dete pustio sa podijuma, u ovu pedofilsku rabotu uključio je i jednu od svojih mudrosti – rekao je dečaku da „uvek traži dobra ljudska bića koja kreiraju mir, a da nikako ne prati one koji uvek ubijaju druge ljude”. Mudrost koja zvuči kao da je pokupljena sa klipova za izbor za mis sveta, samo je dodala ogavštinu ovoj sceni.

Udruženja žrtava seksualnog zlostavljanja diljem sveta, podigla su svoje glasove, užasnuta pred snimkom koji trenutno hara internetom. Čak je i britanski Dejli mejl objavio tekst o ovome. Javnost je dodatno šokirana saopštenjem budističkog prosvetljenja, kojim je pokušano da se minimizira incident. Iz kabineta matorog pedofila stiglo je saopštenje da prosvetljeni žali zbog incidenta i da se izvinjava dečaku i njegovoj porodici, kao i svojim prijateljima i sledbenicima diljem sveta kojima je ovaj incident priredio. Uz to, dodali su, „njegova svetost inače voli da na nevini i skoro dečji način začikava ljude koje sreće, čak i pred kamerama”.

U međuvremenu, prilježni novinari-građani objavili su sijaset snimaka koji dokazuju dalaj-lamine veze sa sumnjivim organizacijama i kultovima, od kojih je jedan i NXIVM, mračna sekta koja se bavila trgovinom ljudima i čiji je osnivač osuđen na preko 120 godina robije. Od ove organizacije prosvećeni je primao pozamašne novčane priloge.

Ovaj svet i sav užas u njemu vrti se oko pedofilijie i njenog besramnog zataškavanja, i relativizovanja njene dekriminalizacije.

Odvratna scena koju svet gleda ovih dana, nije odvratna samo zbog starčevog naređenja, njegovog isplaženog jezika i „duhovne poruke” koja je usledila – ona je odvratna zbog smeha i odobravanja laminih najbližih saradnika.