Budite zadovoljne i smisleno mokre

Cilj nam je da frizura izgleda smisleno i stilski vlažno – zalizanost unazad, a la Kejt Mos. Ne treba zaboraviti da mokra kosa i u hladovini zaista može da izgleda više nego „fešn”, čak i u večernjim prilikama

Mislio sam da nikada neću porasti u one osobe koje komentarišu vremenske uslove, ali… eto. Vadi me eventualno to što nam je ovih nedelja, zaista svima, zajedničko uzdisanje, huktanje i pitanje „kad će da padne i malo osveži?”

Svima nam lipti niz vrat, pa su krupne naočare i punđice zavladale ulicama grada. I sâm sam se obreo u tom društvu, pa sam počeo da razmišljam praktično.

Shvatio sam da je ono što nam sada treba – smisleno mokra frizura.

Da se ne lažemo, uz jako sunce, znoj i so iz njega, feniranje nema nikakve poente, osim ako posle ne idete u hladnjaču. Kad je već takva situacija, hajde da je preokrenemo u svoju korist i budemo isplanirano i osmišljeno mokri namerno!

Moj savet je da se taj efekat mokre kose, tzv. wet look pojača, ali i lepo iskontroliše uz pomoć odgovarajućih preparata, tako da frizura zadrži svoj oblik i kada se sklonite u hlad.

Cilj je da se postignuti wet look održi više sati, bilo da je reč o mokrim loknama ili zalizanoj kosi unazad, kao nakon izlaska iz vode. S druge strane, koliko god da leto isključuje bilo kakav trud fenom i četkom, to ne znači da ne mora baš ništa u tu kosu da se stavi. Cilj nam je da frizura izgleda smisleno i stilski vlažno – zalizanost unazad, a la Kejt Mos. Ne treba zaboraviti da mokra kosa i u hladovini zaista može da izgleda više nego fešn, čak i u večernjim prilikama.

Vođeni mišlju da kosu čuvamo od morske soli, mnoge mušterije tokom ovih supsaharskih letnjih dana pitale su me kako da se zaštite od soli iz znoja, koji je tu pa je tu. Ja sam uvek za neki dobar mus koji nije prejak i ne učvršćuje previše kosu, ali je ipak definiše i daje joj pokret prirodnih talasa.

Za tanje i nežnije kose predlog su blage pene za kovrdžavu kosu, koje mogu da izgledaju dobro i u kombinaciji sa određenim serumima, koji će tu penu u isto vreme blago da opuste i razblaže. Za one sa gustom i suvom kovrdžavom kosom, poput mene, odličan izbor za oblikovanje mokre kose tokom leta može da bude i leave in maska.

Ja sam uvek za neki dobar mus koji nije prejak i ne učvršćuje previše kosu, ali je ipak definiše i daje joj pokret prirodnih talasa

Na primer, ja sam danas, pre dolaska na posao, mokru kosu samo isfrotirao peškirom i zatim natopio maskom koju nisam isprao. Frizura mi se sama pravila dok sam šetao pored Kalenića. Osetio sam trostruku korist. Prvo, nisam potrošio puno vremena na stilizovanje, a kosa super izgleda. Drugo, kosa je kao u produženom tretmanu nege (uz vlagu i sunce i leave in masku). A treće, tretman koji ostaje ceo dan štiti kosu od daljeg isušivanja od sunca i soli, bilo da je sopstvena ili morska.

Budite zadovoljno i isplanirano mokre!

Voli vas Mister X.

Fotografije © Privatna arhiva