zena osuncana zracima svetlosti

Alhemičarka – u(zen)mljenje – kako gore, tako dole!

Deseti energetski centar poslednji je transcedentni energetski centar i nalazi se na oko 120 cm ispod naših stopala. Energetski nas povezuje sa jezgrom Zemlje, pa se zato i naziva „zemljanom čakrom”

Mi smo provodnik između Neba i Zemlje u pravom elektromagnetnom smislu. U današnje vreme, čini mi se da mnogi razumeju važnost Neba, bilo kroz molitvu, meditaciju, pozitivne misli… Ali, šta je sa našom majkom Zemljom?

Umemo li da koristimo snagu ovog polja ili se i dalje plašimo mračnih pećina Mordora odnosno Pakla? Umemo li da naše Telo – element zemlje, povežemo energetski sa Univerzumom, a pre svega sa planetom čiji smo deo i tako postanemo celoviti?

Baš taj, zemaljski deo s kojim smo povezani, ide preko desete transcedentne čakre koja se nalazi na oko 40–120 cm ispod nogu.

Deseti energetski centar poslednji je transcedentni energetski centar i nalazi se na oko 120 cm ispod naših stopala. Energetski nas povezuje sa jezgrom Zemlje, pa se zato i naziva „zemljanom čakrom” ili čakrom uzemljenja.

Mi smo provodnik između Neba i Zemlje u pravom elektromagnetnom smislu

Energija iz tla

Baš kao što biljke imaju svoj koren i hrane se iz zemlje, tako i mi preko ove čakre primamo energiju elemenata iz tla i s tom energijom hranimo fizičko telo.

Kroz ovu čakru oslobađaju se svi toksini i zato je važno da smo dobro uzemljeni – da dobro osećamo SVE što osećamo i da možemo te energije da otpuštamo bez zadržavanja u telu. Gde? Baš u zemlju. Jer, zemlja je „živo biće” i polje koje omogućava potpunu transformaciju. Udišući tu energiju materije možemo da se suočimo sa svim strahovima i bolima koji stoje u genetskom zapisu naše DNK, a zatim i da ih se oslobodimo.

Da bismo živeli ovaj nivo postojanja koji je van našeg tela, neophodno je da spojimo prvi i sedmi energetski centar i balansiramo ih, kako bi mogli ravnomerno energetski da kruže.

Vežba za harmonizaciju desete čakre

Kroz ovu čakru oslobađaju se svi toksini i zato je važno da smo dobro uzemljeni

Pre vežbe, po potrebi, vratite se na tekstove o prvom i sedmom energetskom centru.

1. Udobno se smestimo u sedeći položaj i stavimo levi dlan na teme glave (sedmi centar), a desni na prvi centar – dno kičme između nogu. Napravimo par udaha i izdaha i osetimo kako se osećamo.

2. U drugom koraku, lagano počnemo da podešavamo prvi centar pevanjem zvuka MMM i zamišljanjem kako udišemo jarkocrvenu boju u dno kičme i izdišemo pevajući sve što nam više ne treba (možda vidimo boju).

3. U trećem koraku vežbu ponovimo, sa podešavanjem sedmog centra, tako što pevamo glas III, udišemo ljubičastu boju i izdišemo pevajući sve što nam više ne treba (možda vidimo boju).

4. Zatim pustimo da se glasovi stapaju i kružimo svojim glasom iz MMM u III, iz III u MMM, prebacujući svesnu pažnju sa dna kičme na teme i obrnuto.

5. U petom koraku zamislimo kako sada glas direktno iz dna kičme, pevajući MMM, prolazi kroz srce – četvrti energetski centar, i zatim se pretvara u III pevajući sa pažnjom na sedmi centar – teme glave. Zatim obrnemo i spustimo glas III iz temena, direktno kroz srce do dna kičme, kada počnemo da pevamo MMM.

Ponovimo par puta dok god ne osetimo udobnost u telu. Možemo zamisliti kako pravimo energetske, glasovne osmice kroz centar našeg srca: MMM-III-MMM-III-MMM-III…

Naš život uvek je ogledalo naše energije i onoga što se nalazi u nama

6. U sedmom koraku, dlanove okrenute nadole spustimo na butine i snagom svoje vizualizacije, polako pevajući iz sedmog centra III kroz srce i zatim MMM iz prvog centra, prebacimo pažnju na oko 120 cm ispod svojih stopala i zamislimo tamnocrvenu, bordo boju ove vantelesne 10. čakre. Zatim počnemo glasom da pevamo GA-JA i da snažno udišemo ovu boju i izdišemo bordo boju dok vibriramo glasom.

Ono što ćete osetiti jeste da će telo, prirodno, glas GA-JA da spusti na niži tonalitet, dublji glas. Kroz stopala se može osetiti prijatna toplota kako se penje u naše telo.

7. U poslednjem koraku, i dalje pevajući, zamislimo kako se iz naše bordo desete čakre ispod stopala širi tamnocrveno korenje, sve dublje i sve šire u zemlju, dok god se ne poveže sa zlatnim jezgrom naše planete. Osetimo se stabilno ukorenjeni, baš kao snažno drvo, i osetimo prijatnu toplotu u stopalima.

Zatim, jednim udahom, povučemo ovu zlatnu boju iz jezgra Zemlje pomešanu s našom tamnocrvenom bojom svojim dlanovima skroz do dna kičme i dodirnemo dno kičme sa oba dlana. Sledećim udahom povučemo ovu zlatno-bordo energiju do temena glave svojim dlanovima i dodirnemo teme glave.

Nežno širimo obe ruke oko celog tela i vratimo ih na butine okrenute dlanovima nagore. Osetimo stabilnost ove energetske „lopte” u kojoj se nalazimo.

8. Uvek se na kraju zahvalimo sebi na odvojenom vremenu i radoznalosti da hrabro istražujemo sebe.

Spajajte Nebo i Zemlju, rastapajte sve što je disharmonično. Ne ponekad i ne kada završite ovo ili ono… već SADA

I tako stigosmo do kraja našeg putovanja po energetskim centrima. Naš život je uvek ogledalo naše energije i onoga što se nalazi u nama. Ni manje ni više, već upravo tačna mera odmerena vagom Univerzalnih zakona.

Budite usklađene sa svojom energijom kako biste se podesile na vibraciju Univerzuma, jer je Harmonija jedan od osnovnih univerzalnih zakona. Spajajte Nebo i Zemlju, rastapajte sve što je disharmonično i postanite instrument sa koga Bogovi pevaju.

Ne ponekad, ne kada odete na godišnji odmor i ne kada samo završite još ovo ili ono… već SADA i u svakom udahu i izdahu. Neka je MIR u vama i SKLAD sa okolinom! Neka je LJUBAV u vama i HARMONIJA sa celim Univerzumom!

Grlim vas glasom,

Ana