zena maze Eucerin preparat za zastitu koze

Štiti vašu kožu, čuva našu planetu

Eucerin® Dry Touch Gel-krem za zaštitu osetljive kože od sunca, sa SPF 30 i SPF 50+, pruža efikasnu i sveobuhvatnu zaštitu, bez lepljivog traga na koži nakon upotrebe. Pored toga, čuva našu planetu – kao i kod svih Eucerin® preparata za zaštitu od sunca, potencijalni negativni uticaj njegove formulacije na životnu sredinu sveden je na minimum

Upotreba preparata za zaštitu od sunca neophodna je da bi se zaštitilo zdravlje naše kože i organizma. Ali tokom boravka u reci, moru ili okeanu, kao i tokom tuširanja, deo njihovog sadržaja neizbežno ostaje u vodi.

Čak i ako su vodootporni. Zbog toga se veoma često postavlja pitanje efekata formulacija preparata za zaštitu od sunca na okolinu, pre svega na održivost mora i okeana.

Iz formulacija Eucerin® preparata za zaštitu od sunca isključen je i najlon, vrsta mikroplastike koja se veoma sporo razgrađuje u vodi i tako zagađuje mora i okeane

U saradnji sa naučnicima širom sveta, Eucerin® istraživački tim ovim pitanjima bavi se godinama. Značajni rezultati u tom smislu već su postignuti.

Formulacije Eucerin® preparata za zaštitu od sunca koriste optimalnu kombinaciju organskih UV filtera koji su u saglasnosti sa vrlo striktnim zakonskim standardima kozmetičke regulative Evropske unije i ne sadrže oksibenzon i oktinoksat filtere, koji su predmet rasprave u pogledu uticaja na opstanak korala u okeanima.

Na taj način, već su usklađene sa zakonom donetim na Havajima, kojim je ova američka država postala prva na svetu u kojoj su zabranjeni distribucija i korišćenje krema za zaštitu od sunca koje sadrže ove UV filtere.

Pored toga, iz formulacija Eucerin® preparata za zaštitu od sunca isključen je i najlon, vrsta mikroplastike koja se veoma sporo razgrađuje u vodi i tako zagađuje mora i okeane. Eucerin® je još 2015. godine inicirao prestanak korišćenja ovog sastojka u svojim preparatima, a danas su svi Eucerin® preparati za zaštitu od sunca 100 odsto bez najlona.

Osim održivosti mora i okeana, Eucerin® posvećuje pažnju i drugim aspektima održivosti. Od jula ove godine, svi Eucerin® proizvodi koji izlaze iz fabrika, širom sveta, neće sadržati štampana uputstva. Neophodne informacije nalaziće se na ambalaži preparata i biće dostupne na veb-sajtu. Na ovaj način biće sačuvano 47 tona papira i 103 tone drveta. U kombinaciji sa ukidanjem sekundarne kartonske ambalaže, do 2025. godine uštedeće se 190 tona papira godišnje.

Brinući o zaštiti životne sredine, Eucerin® ne zaboravlja i jednu vrlo važnu stvar – da bi se redovno koristili i sačuvali našu kožu i zdravlje, preparati za zaštitu od sunca moraju biti prilagođeni individualnim potrebama i prijatni za upotrebu.

U tom smislu, Eucerin® Dry Touch Gel-krem za zaštitu osetljive kože od sunca, sa SPF 30 i SPF 50+, maksimalno izlazi u susret svima koji žele da preparat za zaštitu od sunca nakon nanošenja ne ostavlja lepljiv trag. Inovativna Dry-Touch formulacija ovog preparata kombinuje pažljivo odabrane matirajuće pigmente. Zbog toga je, samo par trenutaka nakon nanošenja, vaša koža suva na dodir i baršunasta.

Formulacije Eucerin® preparata za zaštitu od sunca koriste optimalnu kombinaciju organskih UV filtera koji su u saglasnosti sa vrlo striktnim zakonskim standardima kozmetičke regulative Evropske unije i ne sadrže oksibenzon i oktinoksat filtere

Formulacija ovog preparata, kao i svih preparata iz Eucerin® linije za zaštitu od sunca, zasnovana je na naprednoj spektralnoj tehnologija koja kombinuje fotostabilne UVA/UVB filtere širokog sprektra za visoku UV zaštitu i likokalkon A, koji obezbeđuje antioksidativnu zaštitu. Zahvaljujući tome, Eucerin® Dry Touch Gel-krem za zaštitu osetljive kože od sunca, sa SPF 30 i SPF 50+, pored UVA i UVB zaštite, pruža vašoj koži i zaštitu od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS).

OSVOJITE BESPLATAN PREGLED MLADEŽA

Želite da budete među prvih 500 lojalnih Eucerin® korisnika koji na poklon dobijaju besplatan dermoskopski pregled mladeža u Euromediku?

Za to je potrebno samo da kupovinu dva Eucerin® preparata za zaštitu od sunca registrujete u Eucerin® aplikaciji „Put lepote”, koju možete besplatno skinuti sa servisa Google Play ili Apple Store u verziji za Android ili iOS mobilne uređaje.

Nakon registracije postajete član digitalnog Eucerin® Kluba lojalnosti, koji pruža posebne pogodnosti kupovine i obezbeđuje atraktivne poklone.

Eucerin® dermatološka nega i zaštita od sunca