Šta da radimo kad želimo mnogo kose, a imamo tanke vlasi

Šta da radimo kad želimo mnogo kose, a imamo tanke vlasi

Kovrdžava kosa izgleda uvek bujnije od ravne, a iluziju gušće kose stvoriće i tanki pramenovi sa malim kontrastom u bojama

Obično prvo primetimo nečiju boju kose, dužinu i da li je kosa ravna, talasasta ili kovrdžava.

Svako od nas ima različitu teksturu i gustinu kose, kao i različit efekat i konačni rezultat koji želi da postigne. Za ljude sa bujnom, gustom i jakom kosom uvek sve izgleda lakše, pogotovu iz perspektive onih čija kosa nije baš takva. Naravno, gusta kosa takođe ima svoje, drugačije izazove.

Tretmani za jačanje

Farbanjem možemo da pomognemo da kosa vizuelno izgleda gušće. Tanki pramenovi sa malim kontrastom u bojama uvek će stvoriti iluziju gušće kose. Takođe, treba pravilno birati boju kojom ćemo ofarbati kosu do glave, da ne bismo istakli manjak kose.

Farbanjem možemo da pomognemo da kosa vizuelno izgleda gušće

Kovrdžava kosa uvek će izgledati bujnija od ravne. Zato razmislite da li da je trajno ukovrdžate ili ćete je oblikovati nakon svakog pranja. Svakako obratite pažnju, kad je oblikujete, koliko kosu vučete iz korena. Odlučite sami, ili uz pomoć stručne osobe, šta je za vašu kosu i teme manje štetno: hemijski tretman ili svakodnevno feniranje.

Gubitak kose, tanke i retke vlasi, uvek će biti problem, dok god se ne obistini moda obrijanih glava iz raznih starijih naučnofantastičnih filmova. Stručnjaci iz kozmetičke i farmaceutske industrije, kao i plastične hirurgije, svesni su koliko ljudi pati zbog problema sa kosom. Zato na tržištu postoje različiti tretmani i lekovi koji pomažu u jačanju same vlasi i korena, kao i operativni zahvati presađivanja kose.

Mnoge žene oduvek imaju tanku kosu i u tom slučaju im većina ovih trikova nije nepoznata. Problem nastaje kada se kosa s godinama promeni i počne da se proređuje.

Odlučite sami, ili uz pomoć stručnjaka, šta je za vašu kosu i teme manje štetno: hemijski tretman ili svakodnevno feniranje

Proređivanje kose pogađa i žene, ne samo muškarce. Iako je gubljenje kose ređi slučaj kod žena, svakako se dešava. Kod žena se ređe dešava potpuni gubitak kose, ali je vrlo prisutno proređivanje kose i gubljenje volumena, što pod uticajem genetskih predispozicija i stresa, što pod uticajem spoljnih faktora i načina na koji se prema kosi ophodimo.

Kako da negujemo kosu i teme

Redovno zatezanje i vezivanje kose, pogotovu u više pozicije, kao i hemijska tretiranja i mnoge druge stvari mogu doprineti slabljenju korena i gubitku kose u određenoj meri.

Brigom o svojoj kosi možemo, do neke mere, uticati na to da proces slabljenja kose usporimo ili zaustavimo ili, u nekim slučajevima, donekle povratimo. Za najuspešnije rezultate svakako se treba posavetovati sa stručnim osobama kako bi se problemu pristupilo na pravi način. Dermatolozi i kozmetičari na raspolaganju imaju sve više tretmana i aparata koji se bave problemima kose.

Proređivanje kose i gubljenje volumena dešava se pod uticajem genetskih predispozicija, stresa, načina na koji se prema kosi ophodimo…

Kao i kod svakog problema, veoma je bitno i kako svakodnevno negujemo svoju kosu i teme. Ako primetite da vam se kosa proređuje ili imate bilo kakav problem sa kosom i temenom, najbolje je što pre posetiti stručnjaka jer se kosa teško obnavlja i bolje je početi što pre i bar zaustaviti proces.