devojka sa crvenim ruzem na usnama

Šminkanje celog tela – celina ili slagalica

Nanošenje šminke na vrat često se zaboravlja ili površno uradi. Potrebno je isti proizvod koji koristimo na licu naneti i na vidljivi deo vrata i dekoltea. Kad senčimo lice, senčimo i vrat

Kad se spremite za izlazak, pogledajte se u velikom ogledalu. Da li vidite celinu ili slagalicu? Mislim da je bitno da nas vide kao celinu, kao pojavu. Našmikano lice samo po sebi izgleda lepo, ali da li se uklapa u našu kompletnu pojavu? Stil šminke, frizure i garderobe mora se dopunjavati ili biti stilski usklađen.

Teniranje vrata i dekoltea, a ne samo lica, što se šminke tiče mali je, ali bitan detalj u postizanju izgleda „celine”. Razlika u boji tenirane površine kože još je primetnija na fotografiji ili pod veštačkim svetlom.

Šminkanje vrata

Nanošenje šminke na vrat često se zaboravlja ili površno uradi. Potrebno je isti proizvod koji koristimo na licu naneti i na vidljivi deo vrata i dekoltea. Kad senčimo lice, senčimo i vrat. Ispod vilične kosti povlačimo četkom od ušiju prema sredini, kako bi najtamniji deo bio sa strane, a nanos polako nestajao prema bradi.

Takođe, vertikalno povucite i razmažite senčenje sa obe strane na vratu, a sredinu ostavite svetliju. Ne preskačite nanošenje korektora, ako je to potrebno. Obavezno napuderišite površinu vrata i dekoltea kako biste fiksirale nanos tena.

Ispod vilične kosti povlačimo četkom od ušiju prema sredini, kako bi najtamniji deo bio sa strane, a nanos polako nestajao prema bradi

Toniranje ruku

Da li ste primetile na filmu, televiziji ili čak uživo – kad neko prinese ruke licu i one budu potpuno druge boje? Prva greška je to što je boja odabranog tena pogrešna; nijansa tena mora biti što sličnija našoj boji kože. A druga greška je što ruke nisu tenirane.

Nekad to i ne primetimo kod kuće, ali na nekom drugom svetlu ta razlika biće veoma primetna. Ako znamo da nas očekuje pojavljivanje ispred kamere, definitivno treba misliti na sve delove tela koji će biti nepokriveni. Tu mislim na celu dužinu ruku, ako imamo kratke rukave ili odeću bez rukava, kao i noge, ako nisu pokrivene.

Vertikalno povucite i razmažite senčenje sa obe strane na vratu, a sredinu ostavite svetliju

Prekrivanje popucalih kapilara

Proizvodi za teniranje ili toniranje kože tela razlikuju se, kao i proizvodi za šminkanje lica. Mogu imati više ili manje pigmenta, što je bitno onima koji imaju probleme sa popucalim kapilarima na nogama.

Proizvodi sa jakim pokrivanjem mogu se koristiti privatno, ako želite da pokrijete popucale kapilare, a neprijatno vam je da ih pokažete, na primer u kupaćem kostimu. U tom slučaju pazite da na cele noge nanesete takav proizvod, nikako nemojte parcijalno da prekrivate problem.

Da li ste primetile na filmu, televiziji ili čak uživo – kad neko prinese ruke licu i one budu potpuno druge boje?

Te vrste proizvoda otporne su na vodu, ali budite nežni prilikom brisanja peškirom! Pažljivo odaberite boju!

Uz preplanuli ten možete odabrati blago tonirane proizvode sa sedefom. Uprkos tome što su svi ti proizvodi namenjeni nanošenju na telo, proverite da li su vodootporni i otporni na trljanje odeće.