Šminka za telo – mala prečica do savršenstva | To sam ja

Šminka za telo – mala prečica do savršenstva

Ako želimo samo parcijalno da pokrijemo neku venu ili ožiljak, ne smemo da izaberemo svetlucavi proizvod već mat, koji ima i veću pokrivnu moć

Ako smo htele perfektno telo, morale smo da radimo na tome bar nekoliko meseci ranije, zapravo celog života. Ali kakvo god da je, ponosno ga nosimo, a uvek može da izgleda bolje uz malu pomoć.

Leti pokazujemo veću površinu svog tela, naročito u kupaćem kostimu.

Šminkom do savršenstva | To sam ja

Zato je bitno da o koži tela brinemo svakodnevno, kao i o koži lica. Na kožu tela ne moramo da nanosimo toliko proizvoda kao na kožu lica. Važno je da nađemo odgovarajući losion za telo, ulje ili kremu.

Ako vam je potrebno pokrivanje nepravilnosti u boji, potražite ten za telo.

To su obično jako pigmentisani kremasti tenovi. Od vrste zavisi da li su vodootporni, sa sedefom ili bez njega, da li se nanose rukom ili sunđerom, ali svakako, nakon nanošenja preparata za hidrataciju kože.

Bitno da o koži tela brinemo svakodnevno, kao i o koži lica

Nega kože tela | To sam ja

Jako je važno da pronađemo pravu nijansu boje. Naročito ako želimo samo parcijalno da pokrijemo, na primer, neku venu ili ožiljak. U tom slučaju ne smemo da izaberemo svetlucavi proizvod već mat. Proizvodi sa mat efektom obično i jače pokrivaju, dok su svetlucavi više za estetski efekat. Samim tim, mat kremu ćete koristiti i preko dana kad je to potrebno, a sedefaste proizvode za večernje izlaske.

Pri izboru boje računajte i sa eventualnim sunčanjem, ako se ne krijete dovoljno uspešno od sunca ili se sunčate. U tom slučaju, verovatno ćete morati da kupite dve nijanse istog proizvoda. Možete ih mešati spram osunčanosti.

Tenovi za pokrivanje nepravilnosti mogu biti vodootporni, sa sedefom ili bez njega, nanose se rukom ili sunđerom, nakon nanošenja preparata za hidrataciju kože

Perfektno telo | To sam ja

Pogledajte i mleka za telo sa sedefom, obično su to after sun proizvodi, koji su namenjeni više za negu tela, a imaju i efekat svetlucanja. Takva vrsta proizvoda nema veliku pokrivnost, pa se stoga ne preporučuje za pokrivanje većih nepravilnosti u boji kože.

Uživajte u letu, ali ne zaboravite da je glavni uzrok starenja kože upravo sunce.

Zaštitni faktori su u modi!