Devojke razgledaju stvari

Pripreme za izlazak u dobrom društvu – provod vredan truda

Sećate li se priprema za izlazak sa drugaricama? Bez obzira kojem dobu da pripadate, to je zabavan i jednako bitan dodatak samom provodu koji će kasnije uslediti, ili neće

Novogodišnje veče za nama nekima od nas je, nakon dve godine, pomalo donelo groznicu priprema za izlaske. Znamo i da mnogima nije, i da je pametna odluka bila izbeći okupljanje u zatvorenom prostoru, ali neminovno je ove godine u vazduhu bio ponešto drugačiji osećaj nego lane.

U svakom slučaju, nas je ova atmosfera proslava podsetila na jedan aspekt izlazaka koji već dugo izostaje, a ponekad je mogao da bude veoma zabavan. Sećate li se priprema za izlazak sa drugaricama? Bez obzira kojem dobu da pripadate, to je zabavan i jednako bitan dodatak samom provodu koji će kasnije uslediti, ili neće.

Postoji neka posebna opuštenost u tome što svi prisutni mogu da vas vide u najgorem izdanju, dok polako pripremate deo po deo kostima za svoje predstavljanje u najboljem svetlu

Postoji neka posebna opuštenost u tome što svi prisutni mogu da vas vide u najgorem izdanju, dok polako pripremate deo po deo kostima za svoje predstavljanje u najboljem svetlu. Dok se čuje muzika koju svi prisutni vole i dok iz papuča ulećete u omiljene stileto ili cipele po izboru, oslobođeni ste sujete na način koji se skoro uvek iz korena izmeni kada se prekorači prag i izađe u spoljni svet. Bez obzira ko ste ili s kim ste, u većini slučajeva postići ćete atmosferu iskrenog drugarstva, čak i ako je rezervisana samo za taj trenutak u vremenu.

„Spremati se za izlazak s drugaricama je kao neka vrsta ceremonije – prema njoj se treba odnositi s poštovanjem i pažnjom”

Vraćanje u život

Ovo iskustvo je, kao uostalom i mnoga druga, nestalo tokom pandemije. Dok smo za neke stvari momentalno primetili da nam nedostaju, ovo je bilo nešto što smo zaparavo i zaboravili, dok nam se ponovo nije ukazala prilika da ga proživimo. Dok smo u restorane odlazili u dnevnim terminima, a žurke i noćni klubovi nam delovali kao daleko sećanje, pripreme za bilo šta svele su se na esencijalno. Ipak, kako se svet tiho (i nestabilno) vraća u život, tako se pomalja i ideja o pripremi za izlazak u grupama. Moguće je da ga i sami lagano vratite, čak i ako idete na neko sasvim malo okupljanje. Vreme je da se vratite što normalnijoj formi života, makar sami sebe na to prisiljavali, jer smo se hteli – ne hteli za prethodne dve godine prilično otuđili.

Sigurno je svako od nas imao po neki komad odeće koji ga je privlačio, ali ponekad nije imao dovoljno hrabrosti, a ponekad ni volje da ga isproba

Kada su nam ovakva iskustva bila uobičajena, nismo ni primećivali koliko su svuda oko nas. Čak do te mere prisutna, da su ovekovečena i u nekim filmskim ostvarenjima, od Romi i Mišel na godišnjici mature, pa do Pepeljuge. Priprema za izlazak ima veći modni, a posebno emotivni naboj od samog izlaska. To je mesto gde se neskriveno pokazuju očekivanja i planovi za koje se ponekad neopravdano nada i da će promeniti život iz korena.

Zabavano, modno putovanje

Spremajući za vas tekst na ovu temu, naleteli smo na razmišljanje Serene Moris, kreatorke Instagram naloga @shes__underrated, svojevrsnog moodboard Instagram naloga koji je, kako sama kaže, inspirisan najpotcenjenijim modnim muzama. Naime, Serena kaže: „Spremati se za izlazak s drugaricama je kao neka vrsta ceremonije – prema njoj se treba odnositi s poštovanjem i pažnjom. Plejlista se pažljivo bira, tekila toči, pozira se… Kako god! Verovatno ste se svi ponekad bolje zabavljali pretvarajući se da ste supermodeli iz 90-ih kod svojih prijatelja, nego u jurnjavi na neku nasumičnu zabavu na koju ste krenuli.” Zapravo, kada malo bolje razmislimo, utvrdićemo da je Morisova u pravu: s godinama se možda menja scenografija, ali utisak ostaje isti.

U svakom slučaju, postpandemijski izlasci, manje ili više izazovni, prilika su da okrenete neki novi list

Na kraju, pored svega navedenog i očiglednog, pripreme za izlazak sa prijateljicama mogu biti nezaboravno modno putovanje.

Sigurno je svako od nas imao po neki komad odeće koji ga je privlačio, ali ponekad nije imao dovoljno hrabrosti, a ponekad ni volje da ga isproba. Može se desiti da baš vaša prijateljica poseduje taj odevni predmet i da će vam biti u tim opuštenim okolnostima posebno zadovoljstvo da ga isprobate i shvatite zašto ste od njega zazirali.

U svakom slučaju, postpandemijski izlasci, manje ili više izazovni, prilika su da okrenete neki novi list. Tako da, ako već deceniju ili više pre lokdauna niste praktikovali ovu vrstu zabave zbog stila života koji vas je ubacio u neki drugi ritam, sada je vreme da ponovo pokušate. Videćete da je to provod vredan truda.