zena osvezava lice

Šifra za leto: bb, cc i zaštitni faktor

Kad ne možete bez potpune šminke, na lice nanosite što manje masnoće, svi proizvodi neka budu na vodenoj bazi

Leti se lakše oblačimo, pa nudimo i koži lica lakšu „odeću”. Najbolje bi bilo da, osim nege, na lice stavljamo samo jak zaštitni faktor, koji treba obnavljati u toku dana. Ako ste, ipak, navikle na jaču šminku, probajte barem nešto lakši i manje pokrivajući ten.

Uz pojačano znojenje, tenovi ne mogu baš dugo da ostanu besprekorni, a fiksatori nam mogu pomoći kratkoročno, ali nisu preporučljivi za svakodnevno i celodnevno korišćenje na visokim temperaturama.

Leti se lakše oblačimo, pa nudimo i koži lica lakšu „odeću”

Za nepravilnosti – korektor

Za razliku od zimske šminke, kad nam je potrebna zaštita od hladnoće i vetra, leti pokušajmo da odmorimo lice od teniranja. Kad baš ne možemo bez pokrivanja celog lica, kad nam malo korektora tu i tamo ne zadovoljava potrebe, odlučimo se za nešto tanji, manje pigmentisani ten. Dajte prednost toniranim kremama sa visokim zaštitnim faktorima. BB (blemish balm) i CC (color correcting) kreme nisu više nikakva novost, tako da verujem da ste ih sve probale ili koristile.

BB kreme obično malo manje pokrivaju od CC krema, ali sve zavisi od proizvođača i recepture. Probajte ih pre kupovine na mestima koja su vam najkritičnija. Takođe, postoje tonirani gelovi ili bronzeri.

Njih koristimo kad hoćemo da „dobijemo” preplanuli izgled bez dodatne moći pokrivanja. Nekad je i to dovoljno, samo nemojte da budete prekritične i slobodno parcijalno koristite korektor, ako vam neke nepravilnosti u boji kože previše smetaju.

Uz pojačano znojenje, tenovi ne mogu baš dugo da ostanu besprekorni, a fiksatori nam mogu pomoći kratkoročno

Što manje masnoće

Kad ne možete bez potpune šminke, na lice nanosite što manje masnoće, svi proizvodi neka budu na vodenoj bazi. Nanesite prajmer, odaberite manje masan ten, fiksirajte ga tankim slojem pudera u prahu ili kamenu, a zatim isprskajte lice tankim slojem fiksatora.

Ponesite sa sobom upijajuće papiriće i papirnate maramice. Kad se oznojite, prvo upijete znoj papirnom maramicom, zatim upijete masnoću upijajućim papirićima.

Pokreti moraju biti tapkajući, da ne biste skinule šminku, i tek nakon toga možete lice ponovo naprskati fiksatoroom i/ili zaštitnim faktorom. Fiksator i zaštitni faktor u spreju takođe birajte tako da ne sadrže mnogo ulja i masnoća, bolje da su na vodenoj bazi.

Termalna voda u spreju može da vas osveži u vrelim danima, ali ne može da zaštiti i fiksira šminku

Termalna voda u spreju može da vas osveži u vrelim danima, ali ne može da zaštiti i fiksira šminku.

Svakako koristite svaki slobodan trenutak da skinete ten, kako bi vaša koža disala.