Sedef za kapke, gliter u kosi, osmeh na licu

I u novogodišnjoj noći držimo se onih stvari koje pristaju uz naše lice, a izgled začinimo odgovarajućom, svečanom šminkom – sedefastim senkama, šljokicama i sjajevima

Bliži nam se „najluđa noć” u godini! Bez obzira na to kako planirate da provedete ulazak u novu godinu, bilo sa užim krugom porodice ili prijatelja, ili na nekom velikom dočeku, prilika je da zasijate. To ne znači da morate svoje lice i kosu da prekrijete šljokicama!

Novogodišnja noć jedna je od onih prilika koja kao da nam dozvoljava da se malo poigramo izvan okvira uobičajenog i svakodnevnog. Šta uraditi, čime nadograditi, a koliko više je previše?

Šljokice i njima slične „svetlucajuće” čestice mogu nekada i da nam pomrse konce

Svaka od nas, bez obzira na to da li nam je šminka svakodnevica ili joj pribegavamo samo u posebnim prilikama, ima svoju ustaljenu rutinu. Neka nam naša dnevna šminka posluži kao osnov i za tu priliku. Pre svega, mislim da bi trebalo da se držimo onih stvari koje pristaju uz naše lice.

Oprez nije naodmet

Nikako ne nanosite sedef ili šljokice na predele na kojima se stvaraju bore

Ono što nas asocira na doček Nove godine, prvenstveno su lampice, ukrasi i vatrometi, pa je sasvim normalno da poželimo nešto od tih elemenata da prenesemo i na svoj izgled u novogodišnjoj noći. Sedefaste senke, šljokice i sjajevi samo su neke od stvari kojima možemo da začinimo svakodnevnu šminku.

Kada su takve stvari u pitanju, potrebno je ipak malo opreza. Šljokice i njima slične „svetlucajuće” čestice mogu nekada i da nam pomrse konce. Potrebno je odabrati pravi proizvod sa sjajnim efektom. Preporučujem nešto sa što sitnije mlevenim sjajem, kremasti ili puderu sličan srebrni sedef za vrh jagodične kosti ili unutrašnji deo kapka, a krupniji ako želite da se igrate gliterom posutim po kosi. Fiksirajte ga malo lakom za kosu da vam ne bi popadao s kose u toku večeri.

Testirajte nove proizvode

Sedefi više ne sadrže metale, pa je opasnost od alergijskih reakcija minimalna

Nemojte preterati sa sedefom po celom licu, možete izgledati oznojeno ili kao plastična lutka. Ako niste spremi za eksperiment sa šljokičavim izgledom, samo našminkajte oči sa više kontrasta. Možda da svetlija senka bude sedefasta?

Nikako ne nanosite sedef ili šljokice na predele na kojima se stvaraju bore, skupiće vam se i neće izgledati nimalo lepo. Sedefi sada više ne sadrže metale, pa je opasnost od alergijskih reakcija minimalna, ali ako ste skloni reakcijama, ipak uradite test novokupljenog proizvoda nekoliko dana ranije.

Ako preterate sa sedefom po celom licu, možete izgledati kao plastična lutka

Bez obzira na sve, sa šljokicama ili bez njih, na svečanom dočeku ili u kućnoj atmosferi, želim vam srećan ulazak u narednu godinu sa najbitnijim adutom –osmehom na licu!

Srećna vam nova 2020!